Noul sediu al ANAF, care va fi gata la mijlocul anului 2017, va fi proiectat pentru 1,41 milioane de lei

Noul sediu al ANAF, care va fi gata la mijlocul anului 2017, va fi proiectat pentru 1,41 milioane de lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 11 mar 2016

Noul sediu al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) va fi proiectat de asocierea formată din Concrete & Design Solutions și Tahoma Bautrupp, clădirea cu șapte etaje urmând să fie construită lângă sediul Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) până cel târziu la jumătatea anului 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contractul a fost atribuit pentru suma de 1,41 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 1,57 milioane de lei, fără TVA.

La licitație a depus ofertă și Top Ram Project.

Concrete & Design Solutions și Tahoma Bautrupp vor elabora, potrivit caietului de sarcini al licitației, studiul de fezabilitate, proiectul tehnic al clădirii și devizul general al lucrărilor de construcție a noului sediu.

Specialiști din piața imobiliară consultați de Profit.ro au precizat că, pentru o astfel de clădire, costul de construcție variază între 400 și 600 euro pe metrul pătrat, ceea ce poate plasa valoarea investiției între 6 și 9 milioane euro. 

ANAF se mută lângă STS, în clădire cu 7 etaje și gard defensiv, dar cu aspect general prietenos CITEȘTE ȘI ANAF se mută lângă STS, în clădire cu 7 etaje și gard defensiv, dar cu aspect general prietenos

Conform caietului de sarcini, clădirea va fi înconjurată cu un gard cu rol defensiv, dar cu aspect ”general prietenos” cu imediata vecinătate.

În noile birouri de pe Splaiul Independenței vor fi mutați 350 de angajați ai centrului de date și 1.200 de salariați din aparatul central.

Vicepreședinții ANAF, care coordonează structuri diferite, și secretarul general vor avea birouri pe câte un etaj în parte, iar președintele va fi instalat la ultimul etaj, cu o suprafață de 1.000 metri pătrați, lângă sălile de ședință. Direcția Generală a Vămilor va fi instalată la etajul 2 al clădirii de birouri.

Orange Romania: Serviciul de plată de pe telefonul mobil va fi lansat în acest an CITEȘTE ȘI Orange Romania: Serviciul de plată de pe telefonul mobil va fi lansat în acest an

Aria construită desfășurată a imobilului, cu două subsoluri, cantină pentru 200 de persoane și parcare dotată cu spălătorie auto, va însuma 15.000 metri pătrați, terenul deja disponibil avînd 10.219 metri pătrați.

Finanțarea va fi acoperită din bugetul de stat.

Investiția este argumentată de către autorități prin faptul că, la nivelul muncipiului București și al județului Ilfov, ANAF și structurile sale subordonate își desfășoară activitatea în locații dispersate și, în numeroare cazuri, în spații inadecvate ori insuficiente în raport cu noua structură organizatorică și importanța activității, în locații supraaglomerate și clădiri care necesită lucrări de reparații ori consolidare.

Un alt argument este că Centrul Primar de Date al ANAF, care susține întreaga infrastructură de tehnologia informației și comunicațiilor pentru Ministerul Finanțelor și Agenție, cu 200 de aplicații, inclusiv cele critice ale Trezoreriei Statului și întregului sistem de administrare a creanțelor, funcționează într­-o clădire din București construită în urmă cu patru decenii și se confruntă cu dificultăți legate de limitarea spațiului și de infrastructura fizică învechită.

”În cazul nerealizării noului centru de date, se pune în pericol întreg programul de dezvoltare a sistemului informatic al agenției și chiar al Ministerului Finanțelor, cu consecințe dintre cele mai grave în domeniul serviciilor pentru contribuabili, al activității Trezoreriei Statului și al activității de colectare a veniturilor bugetului general consolidat. Totodată, lipsa unui nou centru de date ar împiedica realizarea proiectului de modernizare a administrației fiscale, derulat cu Banca Mondială, din cauză că noile echipamente ce vor fi achiziționate ar trebui livrate și puse în funcțiune, etapizat, în următorii doi până la trei ani”, afirmă autoritățile într-un document oficial.

Mutarea ANAF lângă STS este argumentată prin proximitatea față de o serie de elemente de infrastructură critice care vor facilita și reduce costurile edificării unui astfel de centru de date.

Biriș critică taxa pe stâlp și pe clădiri: Nu stimulăm investițiile de calitate când le impozităm în funcție de mărimea lor CITEȘTE ȘI Biriș critică taxa pe stâlp și pe clădiri: Nu stimulăm investițiile de calitate când le impozităm în funcție de mărimea lor

Pentru construcția clădirii este nevoie și de avizul companiei Metrorex, deoarece terenul este în zona minimă de siguranță a rețelei de metrou existente, în zonă fiind stațiile Crângași, Lujerului și Petrache Poenaru.

Proiectul mai prevede că decorul peisagistic va fi proiectat ca o entitate de sine stătătoare, pentru a asigura un ambient vizual optim, la nivel cromatic vor fi folosite culori reci și nettre, derivate din gri și bej, și va fi construit un gard înalt de aproximativ doi metri, din profile metalice tratate anticoroziv și vopsite în câmp electrostatic, montate pe fundație din beton armat, având un rol defensiv, dar un aspect ”general prietenos” în legătură cu imediata vecinătate.

Parcarea va avea o capacitate de 400 de locuri, dintre care însă 300 vor fi rezervate pentru cadrele STS.

Proiectarea clădirii va fi încheiată în circa trei luni de la data atribuirii contractului, iar lucrările de execuție vor trebui finalizate în maximum 18 luni.

Cu afaceri de 14,63 milioane de lei în 2014, Concrete & Design Solutions desfășoară activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea și este deținută integral de Alexandru-Bogdan Fulga.

Anul trecut, firma a consemnat un profit net de 2,16 milioane de lei.

Acționarii Tahoma Bautrupp sunt Cătălin Mihai Homeag - 70% și Șerban Tănăsescu - 30%.

Societatea este specializată în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și a înregistrat în 2014 afaceri de 33,54 milioane de lei și un profit net de 7,26 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
sediu
licitatie
proiectare