Papalekas vrea să mai cumpere active imobiliare de 120 mil. euro în România

Papalekas vrea să mai cumpere active imobiliare de 120 mil. euro în România
scris 17 sep 2015

Compania de dezvoltare imobiliară Globalworth, deținută de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a semnat în septembrie memorandumuri de înțelegere pentru cumpărarea a 30 de terenuri și clădiri finalizate, precum și a două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 35.000 de metri pătrați, toate în România, pentru care vrea să aloce 120 de milioane de euro.

Cele 30 de active ar urma să aducă o chirie anuală de circa 3 milioane de euro, în timp ce clădirile de birouri vor contribui cu circa 6,5 milioane de euro pe an la veniturile Globalworth.

“În prezent compania face due diligence pentru aceste active”, se arată într-un raport al Globalworth.

Globalworth a finalizat preluarea clădirilor de birouri Nusco Tower, UniCredit Tower și clădirea A din complexul Green Court, pentru care a plătit aproape 130 de milioane de euro.

Compania a ajuns la finalul primului semestru la un portofoliu imobiliar evaluat la aproape 809 milioane de euro, cu un grad de îndatorare de aproape 45%.

La sfârșitul lunii iunie, Globalworth deținea 14 proiecte imobiliare, din care 13 în București, fiind unul dintre cei mai importanți investitori de pe piața locală de real estate.

Din cele 14 proiecte, 9 sunt finalizate și au în total aproape 327.000 de metri pătrați, cu un grad de ocupare de 80%, evaluate la 639,5 milioane de euro.

Printre proiectele finalizate din portofoliul Globalworth se mai numără clădirile de birouri Tower Center International, BOB, BOC sau complexul rezidențial Upground, toate în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
papalekas
imobiliare
birouri
investitie