Parisul vrea să atragă companii de servicii financiare din Londra prin construcția a șapte zgârie-nori

Parisul vrea să atragă companii de servicii financiare din Londra prin construcția a șapte zgârie-nori
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2017

Parisul va construi șapte zgârie-nori în districtul de afaceri, în cadrul unei campanii agresive de a atrage companii de servicii finaniare din Londra, după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană, transmite Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până în 2021 vor fi construite spații de birouri cu o suprafață de până la 375.000 de metri pătrați, echivalentă cu circa 50 de terenuri de fotbal, ca parte a eforturilor municipalității de a atrage talentele în oraș, scrie News.ro.

Directorul general al Defacto La Defense, instituția responsabilă cu administrarea centrului financiar din vestul Parisului, Marie-Celie Guillaume, a declarat că se dorește ”trimiterea unui semnal puternic companiilor care sunt nesigure de viitorul Londrei”.

Parisul concurează cu Frankfurt, Luxemburg și Dublin pentru atragerea băncilor, asigurătorilor, startup-urilor și altor companii îngrijorate de ce se va întâmpla atunci când Marea Britanie va ieși din blocul comunitar.

Capitala franceză a fost printre cele mai agresive în această privință. Imediat după votul britanicilor la referendumul din 23 iunie, guvernul socialist al președintelui Francois Hollande a schimbat reglementările fiscale pentru expatriații din Paris pentru a le face mai atractive și a înființat o echipă la nivel înalt pentru a atrage companii internaționale.

Emmanuel Macron, candidat independent la președinția Franței, considerat favorit la câștigarea alegerilor din luna mai, a spus marți, într-o vizită la Londra, că vrea ca bănci, talente, cercetători și profesori din Marea Britanie să se mute în Franța după Brexit.

Prețurile locuințelor din Londra au înregistrat în februarie cea mai mare scădere anuală din ultimii șase ani CITEȘTE ȘI Prețurile locuințelor din Londra au înregistrat în februarie cea mai mare scădere anuală din ultimii șase ani

Bancheri de rang înalt din Marea Britanie și Franța și-au exprimat însă scepticismul că Parisul ar putea deveni noul centru financiar al Europei, ei citând lipsa de flexibilitate a codului muncii din Franța, bariera lingvistică și taxele mari. Ei au spus totuși că unele operațiuni din Londra care depind de drepturile de pașaport ale UE pentru a funcționa pe piața unică ar putea să se transfere pe continent.
În ianuarie, HSBC a devenit prima mare instituție financiară care a prezentat planurile de a transfera locuri de muncă din Londra după Brexit, confirmând obiectivul de a muta 1.000 de angajați de la banca de investiții din Londra la Paris.

UBS a anunțat că un număr egal de angajați din Londra ar putea fi afectați de Brexit, în timp ce directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a spus că peste 4.000 din cei 16.000 de angajați ai băncii din Marea Britanie ar putea fi transferați.

Niciuna dintre aceste bănci nu au precizat unde ar putea fi mutați angajații.

În septembrie, autoritățile franceze de reglementare a sectorului financiar au anunțat că simplifică procesul de înregistrare a companiilor financiare în Paris, în parte prin acceptarea ca documentele să fie depuse în engleză.

viewscnt
Afla mai multe despre
paris