Piața rezidențială - posibil blocaj în perioada următoare, cu o scădere a prețurilor

Piața rezidențială - posibil blocaj în perioada următoare, cu o scădere a prețurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2019

Piața rezidențială s-au putea confrunta cu un blocaj în perioada următoare, care ar putea genera o scădere a prețurilor pe piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă se ține cont de noile condiții de creditare mult mai restrictive, creșterea cursului de schimb leu-euro, nivelul ridicat al dobânzii de referință ROBOR și întârzierea/modificarea programului Prima Casă, este posibil ca în lunile următoare să asistăm la un blocaj pe piața rezidențială, care să conducă în mod direct la o scădere a prețurilor, se arată într-o analiză realizată de imobiliare.net.

Profit.ro a relatat recent despre coșmarul cumpărătorilor de apartamente aflați în mijlocul tranzacției, fluctuația cursului valutar ștergând  banii de mobilă în câteva zile.

Circa 2.300 de apartamente au fost scoase la vânzare în ianuarie 2019, în creștere cu 25% față de perioada similară a anului trecut, prețurile fiind similare cu cele din decembrie și mai mari cu 5-8% raportat la prima lună din 2018, scrie Agerpres.

Tranzacție: Grupul francez Auchan cumpără platforma celei mai vechi unități industriale din România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul francez Auchan cumpără platforma celei mai vechi unități industriale din România

Conform statisticilor portalului, în 2018 s-au scos pe piață 26.626 de apartamente din București, iar dacă trendul înregistrat în prima lună se păstrează până la sfârșitul anului, atunci se va ajunge la circa 33.000 de oferte scoase pe piață în 2019.

Din punct de vedere al prețurilor solicitate de proprietari, chiar dacă oferta de pe piață a crescut foarte mult, deocamdată nu se înregistrează modificări semnificative, iar prețurile rămân în continuare mai mari cu 5-8% față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind aproape similare cu prețurile din decembrie 2018.

Pentru garsonierele din București, prețul mediu solicitat se situează în jur de 44.400 euro, pentru apartamentele de 2 camere se solicită 64.500 euro, pentru 3 camere prețul mediu este de aproape 91.000 euro, iar pentru apartamentele de 4 camere prețul este de 123.000 euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apartamente
preturi