Platforma imobiliară Milluu, lansată de fondatorul Star Taxi, a decis listarea pe Seedblink și vizează o rundă nouă de investiții de 785.000 de euro. În paralel, intrarea în Polonia

Platforma imobiliară Milluu, lansată de fondatorul Star Taxi, a decis listarea pe Seedblink și vizează o rundă nouă de investiții de 785.000 de euro. În paralel, intrarea în Polonia

Florin Stoian, Fondator și CEO al Milluu

scris 15 feb 2021

După un an în care a ajuns de la 0 la un portofoliu de apartamente în valoare de 18 milioane de euro, în 2021 Milluu își dorește consolidarea poziției pe piața din România și vizează expansiunea internațională.

Pentru consolidare poziției în România și extinderea serviciilor de property management în Polonia, Milluu anunță deschiderea unei noi runde de finanțare având ca obiectiv obținerea a 785.000 de euro.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Milluu este înființată și condusă de Florin Stoian, antreprenor care anterior a fondat StarTaxi, vândută către World Com Trading în 2012, și Yellow Menu, care a primit investiții de 300.000 euro în 2019.

La rundă și-au anunțat participarea investitorii deja existenți - fondurile de venture capital Early Game Ventures și RocaX, precum și alte fonduri de investiții precum Simple Capital, Netopia Investments, Growceanu și alți angel investors. Aceștia vor asigura un total de 403.000 de euro. Fondatorii vor împrumuta și ei compania cu 150.000 de euro prin convertible loans, din obiectivul de 785.000 de euro al rundei. Pentru restul de 230.000 de euro, Milluu anunță listarea oficială publică pe Seedblink marți, 16 februarie 2021.

De la o aplicație mobilă care dorea doar să pună în contact proprietarii cu chiriașii și să le ofere instrumente digitale care să faciliteze procesul de închiriere al unui apartament, Milluu s-a transformat în plin an pandemic și a deschis o divizie de property management, reușind să aibă în portofoliu, la sfârșitul anului 2020, apartamente și garsoniere în valoare totală de 18 milioane de euro.

Proprietarul Sud Rezidențial inițiază un complex cu 120 de vile în comuna Berceni. Are alături 10 dezvoltatori imobiliari, printre care cei ai ansamblurilor Brown, Viva și Kreisstadt CITEȘTE ȘI Proprietarul Sud Rezidențial inițiază un complex cu 120 de vile în comuna Berceni. Are alături 10 dezvoltatori imobiliari, printre care cei ai ansamblurilor Brown, Viva și Kreisstadt

Prin divizia de property management, Milluu preia în gestiune completă de la proprietari apartamente pentru care asigură riscul neîncasării chiriei prin garantarea plăților neîntrerupte ale chiriei pe întreaga perioadă contractuală. 

“Pentru noi ca echipă, componenta de tehnologie este una extrem de importantă și, din fericire, începe să fie una foarte importantă și pentru cei care închiriază un apartament, fie ei chiriași sau proprietari. Acest lucru ne motivează să găsim și să dezvoltăm cele mai facile și eficiente soluții digitale care să facă închirierea unui apartament la fel de simplă ca o comandă de mâncare sau de taxi”, declară Florin Stoian, Fondator și CEO al Milluu.

La sfârșitul anului 2019, Milluu a primit o investiție de 200.000 de euro de la fondurile de investiții Early Game Ventures (EGV) și RocaX. Până acum aplicația Milluu a fost descărcată de circa 65.000 de utilizatori, 3.500 de proprietari și-au publicat apartamentul în aplicație iar 150 de apartamente au intrat în portofoliul diviziei de property management, pentru care s-au plătit și garantat chirii de aproximativ 270.000 de euro până la sfârșitul anului 2020.

În urma noii runde de finanțare, evaluarea companiei se va ridica la 4,25 milioane de euro, iar până la sfârșitul anului 2021 compania îți propune să aibă peste 900 de apartamente în portofoliu.

La sfârșitul anului 2021, compania preconizează că va avea o evaluare de peste 10 milioane de euro, la o cifră de afaceri de peste 2,5 milioane de euro și venituri recurente anuale de 500.000 de euro.

Extindere internațională - de ce Polonia

Milluu intenționează replicarea modelului său de business în Varșovia, Polonia fiind prima piață după cea locală în care compania intenționează să își extindă serviciile. Această piață, similară cu cea din România, este una fragmentată, nereglementată și foarte puțin tehnologizată, ceea ce oferă o bună oportunitate pentru adaptarea modelului de property management al Milluu.

“Milluu a reușit într-o foarte scurtă perioadă de timp, cu resurse limitate, să demonstreze capacitatea de monetizare a unui model de business nou în România. Prin ridicarea unei noi runde de finanțare pe care o susținem, va avea șansa scalării într-un domeniu unde digitalizarea este într-o fază incipientă, cu posibilități de eficientizare spectaculoase. Milluu poate să devină soluția de property management preferată de segmentul educat și cu venituri peste medie din Europa Centrală și de Est”, spune Radu Stoicoviciu, partener EGV. 

Industria proptech este în continuă creștere, puține fiind soluțiile cu potențial de schimbare a pieței imobiliare în Europa Centrală și de Est. La nivel internațional în startup-uri tech de property management s-au făcut investiții private de peste 330 de milioane de euro în ultimii 3 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
seedblink
milluu
investiții