Profit record pentru distribuitorul de materiale de construcții Sipex

Profit record pentru distribuitorul de materiale de construcții Sipex
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2022

Distribuitorul de materiale de construcții Sipex, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO, a înregistrat un profit net record de 11,6 milioane lei în primele nouă luni ale anului 2022, în creștere cu peste 40% față de aceeași perioadă a anului 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cifra de afaceri a companiei a înregistrat un plus de 14,7%, până la 227,6 milioane lei, în perioada analizată. 

TABEL Ziua și scumpirea. Motorina mai costă sub 8,5 lei/l doar într-o singură stație din capitală CITEȘTE ȘI TABEL Ziua și scumpirea. Motorina mai costă sub 8,5 lei/l doar într-o singură stație din capitală

„Aceste rezultate reconfirmă potențialul și direcția afacerii, ne concentrăm pe evoluția și rezultatele fiecărui trimestru, obiectivul nostru fiind depășirea cifrelor anului trecut. Traiectoria ascendentă a cifrei de afaceri este susținută de intensificarea activității vânzărilor pe toate cele 3 canale, pe fondul unei oferte continuu ancorate la așteptările pieței și de un management bine controlat al stocurilor. Pe lângă realizarea unei cifre de afaceri mai mare și a unui profit mai ridicat, suntem mândri că am reușit să relocăm punctul de lucru de la Iași în septembrie și să finalizăm noul centru de colorare din Pantelimon. Investițiile aferente celor două proiecte au totalizat suma de 257 mii euro și ne vor sprijini pentru a răspunde mai eficient cererii din piață. În continuare rămânem dinamici și ne adaptăm la evoluțiile pieței materialelor de construcții și vom acționa cu promptitudine în fața schimbărilor. Estimăm că și în trimestrul 4 vom obține rezultate în creștere comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.” , a spus Irinel Gheorghe, CEO SIPEX.

SIPEX menține creșterea profitabilității activității în trimestrul al III-lea al anului 2022, marja brută înregistrând o creștere de până la nivelul de 5,95%.

SIPEX are aproximativ 300 de angajați, deține 12 centre logistice și un parc auto de 191 de autovehicule. Punctele de lucru și de desfacere ale companiei sunt: Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași, Ilfov (Pantelimon), Focșani, Piatra Neamț, Prahova (Ariceștii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timișoara.

SIPEX a fost listată la Bursa de Valori București în piața AeRO în iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 mil. lei de la 54 de investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
materiale de construcții
sipex