Radu Dimofte a adus 15 milioane de euro la capitalul Wellkept Imobiliare, prin care dezvoltă locuințe și birouri

Radu Dimofte a adus 15 milioane de euro la capitalul Wellkept Imobiliare, prin care dezvoltă locuințe și birouri
scris 22 dec 2015

Omul de afaceri Radu Dimofte a majorat cu aproape 67 milioane de lei (15 milioane de euro), la 146 milioane de lei (circa 33 milioane de euro), capitalul firmei Wellkept Imobiliare, prin care desfășoară activități de dezvoltare imobiliară și de management în domeniul imobiliar.

Înainte de operațiune, capitalul firmei era de 79,9 milioane de euro (18 milioane de euro), iar majorarea de capital a fost realizată prin aportul în numerar al acționarului majoritar Tatika Investments, care a vărsat integral în euro echivalentul sumei de 66,76 milioane de lei.

În luna septembrie, Dimofte a mai majorat cu 6,6 milioane de lei (1,5 milioane de euro) capitalul firmei Wellkept Imobiliare.

Wellkept Imobiliare este deținută de Dimofte direct și indirect, prin firma Tatika Investments Limited Cipru.

Firma Wellkept Imobiliare a finalizat construcția unei clădiri de birouri de cinci etaje situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din centrul Bucureștiului, vizavi de Sala Dalles, investiție de 2,5 milioane de euro.

Wellkept Imobiliare desfășoară activități de dezvoltare imobiliară și de management în domeniul imobiliar, având în portofoliu proiecte în București, Constanța și Brașov.

Firma și-a reevaluat în 2013 o serie de active imobiliare, în mare majoritate apartamente și terenuri în zone centrale din București, la peste 40 milioane de lei (9 milioane de euro). Pe o parte din aceste terenuri, firma a dezvoltat sau dezvoltă proiecte rezidențiale, cum este cazul unora din Bulevardul Primăverii, Jean Monet și Știrbei Vodă.

Radu Dimofte mai deține aproape 50% din Practic București, unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale din Capitală și Casa Doina (50%).

Dimofte a fost, până în urmă cu câțiva ani, principalul partener de afaceri al lui Gabriel "Puiu" Popoviciu, împărțind cu acesta controlul asupra proiectului rezidențial și de retail Băneasa, al hotelurilor Howard Johnson (acum Sheraton), Ramada Park și Ramada Plaza din București, dar și o serie de alte afaceri imobiliare, printre care spații de birouri și de retail în zona centrală a Capitalei.

În urma "partajului" de după separarea celor doi, Dimofte a rămas, printre altele, cu cele trei hoteluri.

viewscnt
Afla mai multe despre
dimofte
capital
wellkept