Romarta, printre cei mai mari proprietari de spații stradale, controlată de fondul de investiții Broadhurst, scoate la vânzare complexul Super Copou din Iași, centru comercial de referință al orașului

Romarta, printre cei mai mari proprietari de spații stradale, controlată de fondul de investiții Broadhurst, scoate la vânzare complexul Super Copou din Iași, centru comercial de referință al orașului
scris 17 oct 2017

Rețeaua de spații comerciale Romarta, controlată de fondul de investiții Broadhurst, condus de la București de omul de afaceri Andrei Siminel, printre cei mai mari proprietari de spații stradale din Capitală și având la nivel național peste 300 de magazine cu o suprafață totală desfășurată de 120.000 de metri pătrați, a decis să scoată la vânzare complexul Super Copou din Iași, un centru comercial de referință al orașului.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La începutul anului trecut, Profit.ro a anunțat că Broadhurst a început să vândă din spațiile comerciale cu vad pietonal la prețuri de 2-3 ori peste piață,. După anii de criză, în care spațiile comerciale deținute în portofoliul Romarta și a companiilor care au rezultat din divizarea Romarta ( RMRT Mag și RMRT Magazine Universale) au stat la închiriere, Broadhurst a decis să valorifice acele unități cu vad, unde poate obține un preț superior prețului mediu din piață.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Broadhurst Investments a cumpărat Romarta în anul 2003, delistând-o de pe platforma Rasdaq a Bursei de Valori București. Principalul activ al companiei este portofoliul de spații comerciale închiriate în întreaga țară, multe fiind fostele magazine universale din perioada comunistă.

FOTO Tranzacție cu parfum de 2007. Cocor vinde un spațiu din Piața Unirii cu 23.000 de euro pe metru pătrat CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție cu parfum de 2007. Cocor vinde un spațiu din Piața Unirii cu 23.000 de euro pe metru pătrat

Romarta este controlată de Broadhurst Investments Limited , înregistrat în Cipru, cu 98,43% din acțiuni. O altă firmă din grupul NCH, Metex Big SA, deține 0,89% din capitalul Romarta, restul de 0,68% fiind în posesia lui Siminel Andrei.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 44,8 milioane lei și un profit net de 43,1 milioane lei.

Omul de afaceri Andrei Siminel este șeful operațiunilor din România ale companiei americane New Century Holdings (NCH) care administrează, printre altele, și fondul de investiții Broadhurst.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
copou
romarta
broadhurts