Sectorul construcțiilor a încetinit

Sectorul construcțiilor a încetinit
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2019

Lucrările de construcții au crescut cu 25,5% în mai, pe serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, nivel scăzut față de cel din luna precedentă, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În aprilie, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 33,4%, respectiv cu 25,5%, scrie News.ro.

În mai, față de aceeași lună a anului trecut, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 25,5%, respectiv cu 19,6%.

EXCLUSIV FOTO Cehii de la RC Europe au finalizat achiziția unui teren în Miercurea Ciuc pe care Plaza Centers începuse construcția unui mall. Fac în loc un parc de retail susținut de Lidl CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Cehii de la RC Europe au finalizat achiziția unui teren în Miercurea Ciuc pe care Plaza Centers începuse construcția unui mall. Fac în loc un parc de retail susținut de Lidl

Pe elemente de structură au fost înregistrate creșteri la volumul lucrărilor de construcții noi (+31,2%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+24,7%). Lucrările de reparații capitale au scăzut cu 9,5%.

Pe obiecte de construcții, seria brută evidențiază creșteri ale volumului lucrărilor de construcții astfel: clădiri nerezidențiale cu 59,3%, clădiri rezidențiale cu 52,2% și construcții inginerești cu 0,3%

În primele 5 luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, volumul total al lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut cu 23,1%. Pe elemente de structură au avut loc creșteri la construcțiile noi (+30,9%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+9,6%). Lucrările de reparații capitale au scăzut cu 1,6%.

În 2018, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii