Sectorul construcțiilor a încetinit

Sectorul construcțiilor a încetinit
scris 16 dec 2019

Lucrările de construcții au crescut cu 24,4% în octombrie, pe serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, nivel mai scăzut față de cel din luna precedentă, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

În septembrie, față de luna corespunzătoare a anului precedent, lucrările de construcții au crescut cu 30,5%, pe serie brută, nivel scăzut față de cel din luna precedentă, scrie News.ro.

În octombrie, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 24,4%, respectiv cu 30,1%.

PwC BRS pregătește licitația pentru terenul de 9 hectare din București al firmei Bel Rom Nouă CITEȘTE ȘI PwC BRS pregătește licitația pentru terenul de 9 hectare din București al firmei Bel Rom Nouă

Pe elemente de structură au fost înregistrate creșteri la lucrările de întreținere și reparații curente (+46,9%), lucrările de construcții noi (+21,1%) și la lucrările de reparații capitale (+0,1%).

Pe obiecte de construcții, seria brută evidențiază creșteri ale volumului lucrărilor de construcții astfel: clădiri nerezidențiale cu 51,6%, clădiri rezidențiale cu 20,5% și la construcții inginerești cu 12,8%.

În primele 10 luni, volumul total al lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut cu 27,7%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

În 2018, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins