Spania ar putea suspenda timp de câteva luni evacuările și plățile chiriilor

Spania ar putea suspenda timp de câteva luni evacuările și plățile chiriilor
scris 31 mar 2020

Guvernul spaniol elaborează un pachet de 700 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe chiriașii privați să treacă de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) și probabil va suspenda timp de câteva luni evacuările și plățile chiriilor, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Măsurile ar urma să fie aprobate la reuniunea de marți a Cabinetului, a declarat o sursă din Ministerul Transporturilor, pentru Reuters.

Numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere CITEȘTE ȘI Numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere

Statul va suspenda evacuările timp de șase luni și plățile chiriilor patru luni, pentru gospodăriile cu venituri scăzute, cel mai grav afectate de pandemie. Ulterior, chiriașii vor achita chiria restantă într-o perioadă de 3-6 ani, conform proiectului de lege, care ar putea fi modificat înainte de a fi aprobat, adaugă sursele. Proprietarii care dețin opt sau mai multe proprietăți vor suporta planificata amânare pe patru luni a plății chiriilor, scrie Agerpres.

Prin schema pentru locuințele publice, statul va furniza până la 600 de milioane de euro în ajutoare directe chiriașilor care se confruntă cu dificultăți. Prin intermediul Agenției publice de creditare, Guvernul va furniza credite de 100 de milioane de euro persoanelor afectate de criză, pentru a plăti la timp chiria.

În plus, contractele de închiriere care expiră în următoarele șase luni vor fi extinse automat cu încă șase luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
chirii
evacuare