Spania va închiria terenuri publice, fără redevențe, pentru construcția de locuințe sociale

Spania va închiria terenuri publice, fără redevențe, pentru construcția de locuințe sociale
scris 8 iul 2020

Spania va închiria companiilor private terenuri publice fără plata redevențelor, cu condiția ca firmele private să se angajeze să construiască și să întrețină locuințe sociale pe durata contractului de închiriere, a declarat marți ministrul Transporturilor, Jose Luis Abalos, transmite Reuters.

"Statul va pune la dispoziție terenuri publice pentru concesionarea până la 75 de ani iar companiile private pot opta să construiască și să închirieze locuințe sociale", a spus Abalos, care este responsabil și de planificarea urbană. "În acest fel, redevența care se aplică în mod normal poate ajunge la zero", a adăugat Abalos.

EXCLUSIV Fabrica Vel Pitar din cartierul Berceni se mută în Chitila, unde a funcționat Spicul. Mare parte din terenul acesteia a fost vândut către Kaufland CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fabrica Vel Pitar din cartierul Berceni se mută în Chitila, unde a funcționat Spicul. Mare parte din terenul acesteia a fost vândut către Kaufland

Autoritățile spaniole caută modalități prin care să rezolve criza locuințelor, în contextul recesiunii provocate de coronavirus și al ofertei reduse de locuințe publice accesibile, scrie Agerpres.

Inițial, Guvernul de la Madrid analiza posibilitatea de a acorda contracte de închiriere pe 30 până la 50 de ani în cadrul noului program dar în urma discuțiilor cu dezvoltatorii imobiliari a decis să majoreze durata maximă a contractului de închiriere până la 75 de ani.

"Avem nevoie să construim între un milion și 1,5 milioane de locuințe sociale. Pentru a ajunge la această cifră avem nevoie de inițiativa privată. Vrem să îi stimulăm pe dezvoltatorii imobiliari privați să intre într-un sector care deocamdată nu există în Spania", a declarat o sursă din Ministerul Transportului.

Plata redevențelor pentru fiecare concesiune de tip public privat nu va fi eliminată în mod automat ci va depinde de cât de multe locuințe sociale vor fi construite și în ce regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
terenuri