TeraPlast preia de la Brikston producția de folii din polietilenă din Sighișoara, pas pentru atingerea țintei de a deveni liderul pieței de ambalaje flexibile

TeraPlast preia de la Brikston producția de folii din polietilenă din Sighișoara, pas pentru atingerea țintei de a deveni liderul pieței de ambalaje flexibile
scris 10 sep 2021

Grupul TeraPlast (TRP), cel mai mare producator român de materiale de construcții, a încheiat un acord cu Brikston Construction Solutions pentru preluarea producției de folii din polietilenă din Sighișoara.

În aprilie, TeraPlast a primit aprobarea Consiliului Concurenței pentru achiziția producătorului de ambalaje Somplast din Năsăud. În urma achiziției de atunci, Grupului TeraPlast i s-au adăugat capacități de producție de 4.000 de tone de polietilenă.

„Am promis încă de la începutul anului că dezvoltarea Grupului TeraPlast se va face și prin achiziția unor business-uri din domeniile noastre de interes. Achiziția activelor Brikston este un alt pas în această direcție, după achiziția Somplast. Activele preluate adaugă 1.200 tone pe an producției actuale de ambalaje industriale din polietilenă și 300 tone pe an pentru reciclare de folii. Ulterior finalizării tranzacției, activele vor fi relocate la Năsăud pentru a beneficia de sinergiile astfel create. E un pas necesar pentru atingerea obiectivului de a deveni liderii pieței de ambalaje flexibile din România” a declarat Alexandru Stânean, director general TeraPlast.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Activele achiziționate de către TeraPlast, localizate în prezent în Sighișoara, vor fi transferate pe platforma Somplast din Năsăud, aflată în plin proces de reorganizare, după achiziția sa de către Grupul TeraPlast. Producția de ambalaje flexibile a Somplast își va continua
activitatea în locația actuală, la care se va adăuga cea preluată de la Brikston. Totodată, fabrica de reciclare PVC rigid a Grupului va fi transferată pe platforma din Năsăud.

Capacitatea fabricii de reciclare este în curs de triplare, ca parte din investițiile de extindere din acest an.

Achiziția activelor Brikston face parte din strategia TeraPlast de expansiune pe piața ambalajelor flexibile, adresându-se segmentului industrial.

eToro: Ethereum se apropie de maximele istorice. Twitter poate accepta bitcoin pentru bacșișuri digitale CITEȘTE ȘI eToro: Ethereum se apropie de maximele istorice. Twitter poate accepta bitcoin pentru bacșișuri digitale

Grupul are în derulare și proiectul TeraBio Pack, o investiție de 12 milioane de euro, confinanțată prin ajutor de stat, prin care dezvoltă o unitate de folii biodegradabile, pentru a deservi piața de ambalaje flexibile de 300 de milioane de euro, pe care TeraPlast își propune să ajungă lider. 

Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București unde se află pe un trend puternic ascendent accelerat de decizia FTSE Russell de a le include, începând cu data de 20 septembrie în structura indicelui său pentru piețe emergente.. La ultimul preț de închidere, de 1,3120 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei este de 2,29 miliarde lei (510,93 milioane euro).

Producătorul de cărămidă Brikston Construction Solutions (fosta Ceramica Iași) a fost vândut la finele anului 2018 de către fondul asiatic de investiții CEECAT Capital, desprins din ADM Capital, către grupul austriac Leier.

La 1 ianuarie 2021, cele două companii cu profil ceramic din portofoliul grupului (Brikston Construction Solutions și Siceram) au fuzionat, activând în prezent sub numele Brikston Construction Solutions.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
bvb
bursa