Terenurile din cartierul Henri Coandă vor intra în administrarea CGMB pentru realizarea bazinelor de retenție și a stațiilor de preepurare

Terenurile din cartierul Henri Coandă vor intra în administrarea CGMB pentru realizarea bazinelor de retenție și a stațiilor de preepurare
scris 28 sep 2017

Suprafețele de teren din ansamblul de locuințe Henri Coandă vor trece din administrarea Consiliului Județean Ilfov în administrarea Consiliului General al Municipiului București (CGMB), pentru realizarea bazinelor de retenție și a stațiilor de preepurare, conform unui proiect de hotărâre aprobat joi în ședința CGMB, prin care Consiliul General va solicita Consiliului Județean Ilfov transmiterea acestor terenuri.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 51 de voturi „pentru” și o abținere, scrie News.ro.

„Aceste suprafețe de teren care urmează a fi trecute în proprietatea Municipiului București în vederea edificării lucrărilor bazinelor de retenție și a stațiilor de preepurare sunt aferente contractului de proiectare și execuție lucrări nr. 279 din 30.12.2013 privind obiectivul Realizarea rețelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum și a drumurilor aferente ansamblului de locuințe Henri Coandă, sect. 1 – Lot II derulat de Municipiul București”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Aproape toți angajații Agenției Europene pentru Medicamente sunt dispuși mai degrabă să demisioneze decât să se mute cu serviciul în București, Sofia sau Varșovia CITEȘTE ȘI Aproape toți angajații Agenției Europene pentru Medicamente sunt dispuși mai degrabă să demisioneze decât să se mute cu serviciul în București, Sofia sau Varșovia

În ședința din 30 iunie, consilierii generali au aprobat un proiect de hotărâre privind solicitarea către Consiliul Județean Ilfov a trecerii celor 27 de străzi ale cartierului „Henri Coandă” în domeniul public al municipiului București.

În proiectul de hotărâre, municipalitatea precizează că a fost obligată printr-o sentință din 2008 să atribuie prin licitație publică lucrările de utilități privind introducerea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare și drumuri în cartierul „Henri Coandă”.

Astfel, primăria a atribuit două contracte de proiectare și execuție, însă o clauză dintr-unul dintre contracte se precizează că ordinul de începere pentru execuție va fi lansat abia după clarificare situației juridice a terenurilor, dar nu mai târziu de trei zile, în caz contrar, partea de execuție din contract se reziliază de la sine.

Prin două acte adiționale, termenul s-a prelungit până în 30 septembrie 2017.

În prezent, cele 27 de străzi din cartierul „Henri Coandă” nu au rețele de alimentare cu apă, canalizare și iluminat public.

viewscnt
Afla mai multe despre
henri coanda
cgmb
terenuri