Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne

Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 nov 2020

De-a lungul timpului, s-a remarcat o îmbunătățire a imaginii orașelor generată de reconversia fie în locații rezidențiale/comerciale, fie în spatii de petrecere a timpului liber, a fostelor zone industriale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cum dezvoltările imobiliare nu ar trebui să se refere doar la clădiri, ci la comunități, acțiunile de reconversie sub forma dezindustrializării au ca scop conservarea, reînnoirea, reconstruirea precum și întinerirea a ceea ce în trecut a reprezentat un element definitoriu al industriei naționale.  

Se pot observa schimbări și creștere economică în mai multe cartiere ale Bucureștiului (de exemplu: zona centru – vest – cartierul Grozăvești sau, cel mai recent, zona central – sud – cartierul Timpuri Noi), unde redescoperirea și restaurarea zonelor industriale de odinioară au condus la transformarea acestora în locuri animate, fiind, totodată, reale oportunități de dezvoltare.

Propunerea actuală a APS constă într-un teren industrial cu o suprafață totală de 20.900 mp situat în cartierul Pantelimon, în apropierea Lacului Fundeni, ce cuprinde clădiri industriale (hale, depozite, spații de birouri) inchiriate.

Complexul Panoramic Green este un proiect propus de APS ce are destinație mixtă și care poate găzdui atât blocuri de apartamente și cladiri de birouri cu locuri de parcare disponibile, dar și spații comerciale și zone verzi care să deservească cu succes necesitățile curente ale rezidenților și ale celor care vor lucra în această nouă zonă.

Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne

Locația propusă se poate accesa folosind Strada Doamna Ghica, terenul aflându-se la cca. 5 km la Est de km „0” din Piața Universității, atât pietonal, cât și cu mijloacele de transport în comun sau private.

Daca la o prima vedere, cartierul Pantelimon se evidentiaza prin lucrarile majore de infrastructura incepute de Compania Municipala pentru Strada, Poduri si Pasaje pentru Pasajul Doamna Ghica (investitie estimata la 23 milioane Euro), imaginea de ansamblu a zonei urmeaza a fi completata si de restul proiectelor de mare anvergura aflate in desfasurare sau care urmeaza a fi demarate.

Odata finalizate, aceste lucrari vor schimba pentru totdeauna confortul si nivelul de viata al locuitorilor din acest cartier.

Prin reglementările noului PUZ aprobat în 2020, s-a realizat repoziționarea utilizării terenului complexului propus de proprietarul APS, în conformitate cu tendința de dezvoltare a spațiilor urbane actuale (de la activități industriale la locuințe colective, spatii comerciale și functii complementare).

În acest moment, se poate dezvolta un proiect mixt cu 8 clădiri (S+P+6-20 Etaje), peste 750 de apartamente, spații comerciale (6.700 mp), birouri (14.500 mp) și peste 550 locuri de parcare și zone verzi (parc panoramic, pistă pentru biciclete sau jogging).

Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne

Dezvoltarea imobiliară potențială pentru terenul propus de APS este:

• 8 clădiri (S+P+6-20 Etaje) - 83.700 mp;

• peste 750 de apartamente - 55.800 mp;

• spații comerciale – retail, agrement - 6.700 mp; birouri - 14.500 mp;

• locuri de parcare (peste 550 de locuri de parcare auto);

• zone verzi (parc panoramic, piste pentru jogging sau pentru biciclete, locuri de joacă).

Pentru mai multe detalii cu privire la proprietate și la modalitatea de vânzare, regăsiți pe site-ul https://panoramicgreen.ro/ sau ne puteți contacta la adresa de e-mail: mihaela.oroian@casazela.com sau la numărul de telefon:  +40 734 302 308

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul panoramic green
cartierul pantelimon
aps