Tranzacție: One United Properties, care a început construcția unui proiect exclusivist în Primăverii, cumpără cu peste 16 milioane euro clădirea de birouri North Gate din zona Pipera, la executare silită

Tranzacție: One United Properties, care a început construcția unui proiect exclusivist în Primăverii, cumpără cu peste 16 milioane euro clădirea de birouri North Gate din zona Pipera, la executare silită
scris 17 oct 2017

Compania One United Properties, deținută de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, doi dintre fondatorii casei de investiții Capital Partners, a cumpărat cu 16,8 milioane euro clădirea de birouri North Gate din zona Pipera, al cărui chiriaș este Renault Technologie Roumanie, cel mai mare centru de inginerie al concernului auto Renault din afara Franței. Profit.ro a anunțat recent că One United Properties, care dezvoltă complexuri rezidențiale exclusiviste în centrul și nordul Capitalei și a început anul trecut lucrările la un complex rezidențial exclusivist situat în cartierul Primăverii din București, a atras 10 milioane de euro din investiții private, reprezentând 8,13 % din companie.

North Gate este o clădire de birouri pe Șoseaua Pipera-Tunari din București.

Clădirea a fost cumpărată acum prin licitație de executare silită, arată mirsanu.ro.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

North Gate a fost dezvoltat de către omul de afaceri Marius Ivan, recent retras din compania care operează centrul comercial Pipera Plaza, proiectul fiind însă executat silit pentru nerambursarea datoriilor către bănci.

Tranzacție: Fondul de investiții Secure Property cumpără jumătate din portofoliul din România al Helios Phoenix și devine unul dintre principalii proprietari de parcuri logistice CITEȘTE ȘI Tranzacție: Fondul de investiții Secure Property cumpără jumătate din portofoliul din România al Helios Phoenix și devine unul dintre principalii proprietari de parcuri logistice

Marius Ivan (59 de ani) este cofondator al afacerii cu lacuri si vopsele Dufa Romania, pe care a vândut-o în 2005 fondului de investiții Advent.

One United Properties dezvoltă complexuri rezidențiale exclusiviste în centrul și nordul Capitalei. Compania are în construcție proiecte rezidențiale care totalizează aproximativ 300 de apartamente.

FOTO Grupul imobiliar spaniol Mantor livrează un cămin privat pentru studenții din București. Cât costă chiria CITEȘTE ȘI FOTO Grupul imobiliar spaniol Mantor livrează un cămin privat pentru studenții din București. Cât costă chiria

Cele mai recente proiecte finalizate sunt One Floreasca Lake (15.000 mp și 68 apartamente - prima fază livrată în iunie 2013, a doua în august 2015) și Madrigalului Residence (4.000 mp și 14 apartmente, livrat în septembrie 2014). 

În total, dezvoltatorul are proiecte rezidențiale finalizate (188 de apartamente), în construcție (340 de apartamente) și care urmează să fie începute în urmatorii ani (484 de apartamente) - dezvoltări precum One Floreasca Lake, One Herăstrău Park și One Charles de Gaulle. 

În luna august, reprezentanții Group Renault România și cei ai Globalworth au dat startul construcției viitorului sediu al companiei, Renault Bucharest Connected, în care vor fi mutate toate activitățile grupului din București.

Viitorul sediu Renault Bucharest Connected (RBC) va fi situat pe strada Preciziei nr. 3G, aproape de mijloace de transport (metrou, autobuz), dar și de celălalte entități ale Grupului Renault România : Centrul Tehnic Titu și uzinele de la Mioveni,  ceea ce va facilita deplasările angajaților la și de la locul de muncă.

Clădirea RBC, P+7,  va fi construită pe o suprafață de 47.000 m² (40.000 m² prima clădire și 7.000 m², a doua clădire) și este încadrată în Clasa A, respectând normele de calitate de top pentru acest tip de construcție. RBC va avea în dotare showroom pentru vehiculele Groupe Renault, 1000 de locuri de parcare, un amfiteatru cu capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor interne și externe, restaurant, cabinet medical, infrastructură informatică.

Tranzactie: Frații Pavăl, care controlează Dedeman, au cumpărat 20% din Moldova Farming, în portofoliu cu peste 8.000 hectare teren agricol CITEȘTE ȘI Tranzactie: Frații Pavăl, care controlează Dedeman, au cumpărat 20% din Moldova Farming, în portofoliu cu peste 8.000 hectare teren agricol

Termenul de realizare a proiectului este 2019, ținând cont în derularea acestuia de etapele standard de execuție, ca în cazul oricărui proiect de acest gen. Este pentru prima oară de la venirea Groupe Renault în România când compania reunește toate activitățile situate la București (design, inginerie, servicii de business, comerț și alte funcții suport) într-un singur spațiu.

RBC va fi dezvoltat de către Elgan Offices SRL, o companie deținută în mod egal de Globalworth și Elgan Group (reprezentată de dl. Simon Roth).

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
locuinte
primaverii