Tranzacție: Retailerul Bucur transferă antreprenorilor Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre un teren în schimbul a circa 170 de apartamente

Tranzacție: Retailerul Bucur transferă antreprenorilor Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre un teren în schimbul a circa 170 de apartamente
scris 30 mar 2020

Retailerul bucureștean Bucur, controlat de SIF Muntenia, vrea să acorde dezvoltatorului imobiliar Novum Business Invest, deținut de antreprenorii Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre, dreptul de a construi pe unul dintre terenurile din Sectorul 6 un ansamblu rezidențial în schimbul a circa 170 de apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Bucur, societate desprinsă din fosta Întreprindere de Comerț cu Ridicata pentru Produse Alimentare (ICRA), deține pe Bulevardul Timișoara un teren în suprafață de circa 41.000 de metri pătrați, pe care au funcționat depozite. Pe o parte din acest lot a fost dezvoltat complexul comercial Bucur Retail Park, iar o bucată de 27.000 de metri pătrați rămasă disponibilă urmează acum a fi oferită de SIF Muntenia celor de la Novum Business Invest cu titlu de superficie, pentru ca dezvoltatorul să ridice un ansamblu rezidențial.

Acționarii Bucur urmează să aprobe luna viitoare constituirea dreptului de superficie, în urma căruia societatea va primi în schimbul terenului pus la dispoziția dezvoltatorului dreptul de proprietate asupra unei suprafețe utile de cel puțin 13.950 de metri pătrați, cu balcoane incluse, din viitorul complex rezidențial, plus câte un loc de parcare pentru fiecare apartament. Un calcul simplu arată că Bucur ar urma să primească circa 170 de apartamente de la Novum Business Invest. Ansamblul rezidențial va fi realizat în două faze.  

Bucur a finalizat în decembrie 2018 prima etapă a complexului comercial Bucur Retail Park, care găzduiește, pe o suprafață de 4.200 de metri pătrați, retailerii Penny Market, PEPCO, JYSK, DM Drogerie Markt și KiK. Cea de-a doua fază va fi destinată segmentului agroalimentar, iar construcțiile vor începe în 2020 și se vor finaliza la începutul lui 2021, când vor fi livrați 13.500 de metri pătrați. Dezvoltarea ansamblului rezidențial ar urma să demareze cel târziu în 2021.


Întregul complex se învecinează cu fosta platformă industrială Frigocom, în locul căreia spaniolii de la Gran Via au dezvoltat complexul rezidențial Timișoara 58 care cuprinde circa 500 de apartamente.

Compania Bucur mai deține încă trei depozite în Militari, Rahova și în zona Industriilor pe care le închiriază logisticienilor.

Antreprenorii Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre sunt printre cei mai importanți dezvoltatori de ansambluri rezidențiale din Sectorul 6. Compania lor, Novum Business Invest a realizat până acum 8 proiecte cu 2.318 apartamente și lucrează la alte 1.172 de unități locative. Antreprenorii lucrează și la construcția unui hotel ibis cu 160 de camere în zona Politehnica.

CITEȘTE ȘI FOTO Milionarii Spiru Mantu și Mihai Humă, proprietarii celui mai mare constructor din Galați, intră pe piața imobiliară din București printr-o tranzacție cu partenerii lui Ioannis Papalekas

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. În ciuda evoluției pozitive din ultimele luni, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. Împreună, primele două luni din 2020 au adus cu 18,5% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada similară din 2019. 

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
bucur sa
novum business invest
ionut cosmin fleancu
dan george dobre
bucur retail park