ULTIMA ORĂ Scutire de impozit pentru proprietarii de mall-uri. Condițiile stabilite de Guvern. Magazinele au reclamat că intră în faliment din cauza chiriilor cerute în continuare în mall-uri

ULTIMA ORĂ Scutire de impozit pentru proprietarii de mall-uri. Condițiile stabilite de Guvern. Magazinele au reclamat că intră în faliment din cauza chiriilor cerute în continuare în mall-uri
scris 8 mai 2020

Autoritățile locale vor avea posibilitatea de a reduce impozitul anual pe clădiri cu până la 50% pentru proprietarii acestora în situația în care și ei fac dovada că au redus cu 50% chiriile pentru locatarii imobilelor respective, stabilește o ordonanță de urgență adoptată de Guvern.

Potrivit șefului Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, Guvernul a stabilit această măsură având în vedere situația centrelor comerciale. Acestea au fost închise pe perioada stării de urgență și nu vor fi redeschise în totalitate nici după 15 mai, când încetează starea de urgență.

Anterior a fost transmis un avertisment că mii de magazine din mall-uri, închise prin decret prezidențial, riscă să intre în faliment în câteva luni, dacă restricțiile vor mai dura, pentru că și în această perioadă, în care nu produc, centrele comerciale vor să le perceapă chirie.

Practic, magazinele chiriași au reclamat că proprietarii mall-urilor le percep în continuare chirii deși sunt obligate prin decizia Guvernului să întrerupă activitatea și au cerut intervenția Guvernului.

Palatul Elisabeta va fi dat de Guvern în folosință gratuită, pentru 49 de ani, Casei Regale. La cât este evaluat imobilul acum CITEȘTE ȘI Palatul Elisabeta va fi dat de Guvern în folosință gratuită, pentru 49 de ani, Casei Regale. La cât este evaluat imobilul acum

Acum, Guvernul încearcă să convingă proprietarii marilor centre comerciale prin faptul că pot primi o reducere a impozitului pe clădire de până la 50%, în urma unei deciziii la nivelul autorităților publice locale, dacă dovedesc că la rândul lor au redus chiriile cu până la 50% pentru cei care își desfășoară activitatea în aceste centre sau au acordat alte facilități chiriașilor. 

”Practic, ceea ce intenționează Guvernul prin acest act normativ este, pe de o parte, să compenseze pierderile proprietarilor de centre comerciale prin reducerea impozitului pe clădiri și, în același timp, să-i stimuleze pe aceștia să acorde facilități la plata chiriilor pentru locatarii din aceste centre comerciale, care au activitățile comerciale suspendate pe perioada stării de urgență și au fost puternic afectați de aceste măsuri care au dus la închiderea activităților în centrele respective”, a explicat șeful Cancelariei.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozit
cladiri
reducere
mall
centru comercial
chirias
chirie
guvern
autoritate locala
ordonanta