Un dezvoltator imobiliar acceptă plata în bitcoin pentru apartamente în Dubai

Un dezvoltator imobiliar acceptă plata în bitcoin pentru apartamente în Dubai
scris 7 sep 2017

Un dezvoltator imobiliar va permite clienților să plătească în moneda virtuală bitcoin pentru a cumpăra apartamente într-un nou complex din Dubai, aflat în construcție, acesta fiind primul proiect imobiliar major care acceptă plata prin această metodă.

La cursul actual al celei mai cunoscute monede virtuale, Aston Plaza and Residences, o colaborare între grupul american Knox și antreprenoarea Michelle Mone, oferă garsoniere pentru 50 de bitcoin (aproape 230.000 de dolari) și apartamente cu două camere pentru 80 de bitcoin (aproape 370.000 de dolari), însă prețurile pot varia în funcție de evoluția dolarului.

Estonia ar putea deveni prima țară europeană cu o monedă virtuală proprie CITEȘTE ȘI Estonia ar putea deveni prima țară europeană cu o monedă virtuală proprie

Moneda bitcoin a atins, săptămâna trecută, un maxim istoric de circa 4.900 de dolari, iar în prezent se tranzacționează pentru aproximativ 4.600 de dolari. Bitcoin a avansat puternic în ultimul timp, fiind de circa 5 ori mai valoroasă decât la începutul anului, însă volatilitatea monedei este ridicată.

“Este o șansă foarte importantă pentru comunitatea investitorilor în criptomonede, le permite să utilizeze o parte din câștigurile semnificative”, afirmă Doug Barrowman, președintele Knox, pentru Reuters.

Complexul Aston Plaza and Residences, care va fi gata în 2019, va cuprinde în jur de 1.100 de apartamente, un centru comercial, piscină și un cinematograf, valoarea totală depășind 320 de milioane de dolari.

Peste 400 de apartamente au fost deja vândute în monede tradiționale.

“Vrem să dăm o șansă lumii bicoin”, a spus Michelle Mone, partener al acestui proiect, citată CNN.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
dezvoltator
dubai
aston plaza and residences
real estate
imobiliare
apartamente
moneda virtuala