Undă verde: Romcim preia compania Simbeton

Undă verde: Romcim preia compania Simbeton
scris 27 iul 2022

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Romcim intenționează să preia compania Simbeton, subsidiara din România a grupului german Xella, cel mai mare producător de BCA de pe piața locală.

Romcim este o  companie aparținând grupului irlandez CRH, cel mai mare producător de materiale de construcții din lume.

Topul tranzacțiilor cu terenuri agricole. Borcea – Nețoiu, familia lui Paul Stănescu, președintele CJ Mehedinți și \ CITEȘTE ȘI Topul tranzacțiilor cu terenuri agricole. Borcea – Nețoiu, familia lui Paul Stănescu, președintele CJ Mehedinți și "baronul agriculturii" din Olt au rulat sute de mii de euro. Unul dintre cele mai scumpe terenuri vândute în ultimii ani în România

„Vânzarea diviziei de prefabricate Macon va întări profilul Xella pe piața de BCA și de construcții în ansamblu și ne va permite să ne concentrăm resursele pe dezvoltarea de soluții de zidărie durabile și eficiente”, a spus Christophe Clemente, Chief Executive Officer Xella Group.

În 2018, Xella România a achiziționat grupul Macon care includea, alături de divizia principală de BCA, și operațiuni în prefabricate din beton, var și teracotă. Achiziția grupului Macon a accelerat ascensiunea Xella în poziția de lider al pieței locale de materiale de construcții, devenind cel mai mare producător de BCA din România. Operațiunile de prefabricate sunt administrate astăzi sub numele „Simbeton”, cu două unități de producție la Deva și Oradea.

Xella are în portofoliu branduri cunoscute precum Ytong, Silka, Hebel și Multipor.

Grupul Xella operează în 22 de țări din Europa.

Administrația Biden va vinde încă 20 de milioane de barili de petrol din rezerva strategică a SUA CITEȘTE ȘI Administrația Biden va vinde încă 20 de milioane de barili de petrol din rezerva strategică a SUA

Pe piața din România, Romcim este unul din cei mai mari furnizori de ciment, agregate și betoane pentru sectorul local de construcții, deținând fabricile de ciment din Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare în Tg. Jiu, 2 terminale de ciment, 18 stații de betoane, 9 cariere, 5 balastiere și un depozit de agregate.

În plus față de Romcim, Grupul CRH mai deține în România companiile Elpreco, specializată în producția de BCA, pavele și elemente prefabricate, și Ferrobeton, specializată în construcția de elemente structurale prefabricate.

viewscnt
Afla mai multe despre
romcim
xella
prefabricate