Vânzările de locuințe de lux au crescut spectaculos în ultimii 5 ani, pe fondul înjumătățirii prețurilor față ”boom”

Vânzările de locuințe de lux au crescut spectaculos în ultimii 5 ani, pe fondul înjumătățirii prețurilor față ”boom”
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 9 sep 2016

Vânzările de locuințe de lux au crescut spectaculos în ultimii 5 ani și au ajuns să reprezinte 5% din totalul pieței imobiliare, pe fondul scăderii prețurilor la jumătate față de anul de boom 2008, iar aproape un sfert dintre cumpărători mai investesc în ele și le revând mai scump.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Există investitori care cumpără, să zicem, cu 600.000 de euro o casă, mai investesc în ea 500.000 de euro și reușesc să o vândă cu aproape 2 milioane de euro”, explică Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate.

Totuși prețurile imobilelor de lux sunt semnificativ mai mici decât în 2008. Astfel, în zona Primăverii, prețurile terenurilor variază între 2.000 și 4.000 de euro pe metrul pătrat, iar apartamentele se vând cu prețuri cuprinse între 1.500 și 5.000 de euro metrul pătrat.

”În 2008, prețurile apartamentelor porneau de la circa 5.000 de euro metrul pătrat și ajungeau la 8.000 de euro”, precizează Uzunov.

AFI extinde mall-ul din București și speră ca anul viitor să înceapă construcția de locuințe în Bucureștii Noi CITEȘTE ȘI AFI extinde mall-ul din București și speră ca anul viitor să înceapă construcția de locuințe în Bucureștii Noi

Astfel, prețul unui apartament situat în zona Primăverii pornește în prezent, de regulă, de la 200.000 de euro în sus.

Potrivit Regatta, circa 30% din proprietățile disponibile pentru vânzare pe segmentul de lux sunt listate la prețuri de peste un milion de euro, iar principalii cumpărători sunt românii cu venituri ridicate și expații care conduc companii multinaționale.

O tendință remarcată pe acest segment este dorința cumpărătorilor de a achiziționa proprietăți deja amenajate de arhitecți și designeri, pentru a se putea muta în noua locuință cât mai repede. De asemenea, în cazul proprietăților de patrimoniu și al clădirilor istorice, sunt căutate cele deja reconsolidate și renovate, în care detaliile și finisajele originale (parchet, lambriuri de lemn, șeminee, sobe, vitralii, uși, arcade decorate, grilaje de fier la ferestre și porți etc) sunt păstrate în stare cât mai bună, menționează Regatta.

În timp ce clienții care achiziționează proprietăți în București sunt interesați fie de clădiri istorice, fie de clădiri moderne, dar situate în zonele centrale ale orașului, clienții care caută vile în afara Capitalei preferă proprietățile situate pe malul unuia din lacurile din jurul Bucureștiului.

Preferatele clienților pe segmentul de lux sunt lacurile Snagov, Buftea și Mogoșoaia.

Regatta Real Estate a avut anul trecut o cifră de afaceri de un milion de euro, iar pentru anul acesta compania estimează o creștere de 50%, până la 1,5 milioane de euro.

Regatta Real Estate are în portofoliu cele mai scumpe proprietăți rezidențiale disponibile pe piață, cea mai scumpă fiind o proprietate situată în zona Kiseleff, cu un teren de 3.800 mp, și o suprafață construită de 1.700 mp, la prețul de 9,9 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
regatta
vânzări
locuințe lux