VIDEO Localitatea italiană Castiglione di Sicilia vinde aproape 900 de case la prețuri pornind de la 1 euro

VIDEO Localitatea italiană Castiglione di Sicilia vinde aproape 900 de case la prețuri pornind de la 1 euro
scris 26 apr 2021

Pandemia de coronavirus, carantina și incertitudinile legate de vacanțe nu s-au încheiat, dar aceste lucruri nu împiedică Italia să continue că vândă case la prețul de 1 euro, cel mai recent exemplu fiind localitatea Castiglione di Sicilia, unde aproape 900 de case abandonate își așteaptă cumpărătorii, relatează CNN.

Castiglione di Sicilia este situat în apropiere de muntele Etna, în apropiere de Taormina și de plajele coastei estice a Siciliei, scrie News.ro

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Majoritatea caselor se află în zonele cele mai vechi ale orașului. Aproximativ jumătate sunt ruine și vor fi vândute la prețul simbolic de 1 euro. Restul sunt într-o stare mai bună și vor fi comercializate ieftin, la prețuri pornind de la 4.000-5.000 de euro.

Primarul Antonino Camarda a lansat un proiect ambițios de a aduce o viață nouă în localitatea sa, unde populația a scăzut de la 14.000 la începutul anilor 90 la numai 3.000 în prezent.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

”Avem de salvat o moștenire arhitecturală uriașă, plină de istorie. De-a lungul timpului, au plecat prea mulți oameni, lăsând în urma lor case vechi, pitorești, dintre care multe datează de pe vremea renașterii”, a spus primarul.

În timp alte orașe care desfășoară scheme similare au scos la vânzare o mulțime de case pentru 1 euo, Castiglione di Sicilia stabilește prețul proprietăților în funcție de starea lor.

"Am realizat un studiu aprofundat care cataloghează fiecare proprietate pe baza hărților și a datelor din registrul funciar.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

În funcție de starea lor, clădirile vor fi vândute la prețuri diferite, începând de la 1 euro", a spus Camarda.

Dacă va exista mult interes pentru aceeași proprietate, va fi organizată o licitație.

Schema, care a fost lansată în martie 2021, este cea mai mare de acest gen, cu cel puțin 400 de proprietăți în oraș, care sunt într-o formă decentă și necesită o renovare minimă.

Cumpărătorii trebuie să finalizeze lucrările de renovare în termen de trei ani. Spre deosebire de majoritatea celorlalte scheme, totuși, nu trebuie plătită o garanție pentru a garanta efectuarea lucrărilor. În schimb, proprietarii să încheie o poliță de asigurare de la o bancă, în valoare de 4.000 euro.

Club.UnVinpeZi.ro: Majoritatea românilor preferă vinul roșu pentru masa de Paște. Ce recomandă specialiștii? CITEȘTE ȘI Club.UnVinpeZi.ro: Majoritatea românilor preferă vinul roșu pentru masa de Paște. Ce recomandă specialiștii?

”Ar costa noul proprietar 100 de euro pe an, ceea ce pare o sumă mai justă decât o garanție”, a arătat Camarda.

Taxele locale sunt scăzute în Sicilia, comparativ cu restul Italiei. Cumpărătorii pot profita, de asemenea, de schema ”superbonus” a guvernului italian, care oferă credite fiscale de 110% pentru renovările care fac casele mai ecologice.

Așezat pe un teren stâncos pe versantul nordic al Muntelui Etna, Castiglione di Sicilia are o vedere la uluitoarea vale Alcantara, ale cărei prăpastii și canioane adânci sunt denumite ”gole” (care înseamnă ”chei” în italiană).

Tăiate de pâraie limpezi, iazuri și cascade, sunt formate din lavă vulcanică solidificată, creată în timpul erupțiilor din vulcan. Pădurile, plantațiile de măslini, livezile de portocali, plantațiile de alune și proprietățile viticole completează peisajul. Pe flancurile fertile negre ale Etna, podgoriile produc vin premium, din struguri carricante, catarratto și nerello.

Oscar: ”Nomadland”, cel mai bun film. ”colectiv” ratează ocazia de a deveni prima producție românească premiată. Lista câștigătorilor CITEȘTE ȘI Oscar: ”Nomadland”, cel mai bun film. ”colectiv” ratează ocazia de a deveni prima producție românească premiată. Lista câștigătorilor

Castiglione este supranumit ”orașul vinului” - o imensă sculptură a unui butoi și a unui pahar de vin stă la intrarea în sat.

Se organizează și tururi cu ghizi de-a lungul traseului vinului de pe Etna.

Etna este cel mai mare vulcan activ din Europa, iar terenul este presărat cu peșteri de lavă, păduri de pini și fluxuri de lavă vechi. Sunt organizare și excursii pe râu, rafting, canyoning, ciclism, călărie și trasee de nordic walking, iar dealurile sale întunecate de lavă sunt presărate cu fortărețe grecești ruinate și capele bizantine cu tuneluri secrete.

Se spune că Castiglione di Sicilia a fost fondat pe cenușa așezărilor preistorice în 403 î.Hr. de refugiați din așezarea de pe litoral Naxos, lângă Taormina modernă, când a fost cucerită de un tiran. Numele său derivă din ”Castelul Leilor”, iar stema Castiglione prezintă încă doi lei care stau de pază. Timp de secole Castiglione  a fost unul dintre avanposturile strategice și prospere ale Siciliei, supranumit orașul ”aprins”, de către Frederic al II-lea, împăratul Sfântului Roman din secolul al XIII-lea și rege al Siciliei.

Orașul este membru al I Borghi Più Belli d'Italia, o asociație a unora dintre cele mai frumoase orașe istorice din Italia. Drumurile și zidurile sunt realizate cu pietre de lava întunecate, în timp ce conacele aristocratice sunt juxtapuse cu locuințe umile.

viewscnt
Afla mai multe despre
castiglione di sicilia
case
italia