VIDEO Nicușor Dan acuză presiuni ale "speculatorilor imobiliari" cu ajutor politic: Se vrea bloc între case în Centrul Vechi

VIDEO Nicușor Dan acuză presiuni ale "speculatorilor imobiliari" cu ajutor politic: Se vrea bloc între case în Centrul Vechi

Inquam Photos / George Calin

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2023

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că prefectul Bucureștiului, Toni Greblă, ar urma să atace în instanță regulamentul de construcții care protejează zona istorică a Capitalei de o dezvoltare haotică și galopantă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Asta înseamnă liber la blocuri între case în centrul vechi din București”, a transmis primarul general, citat de G4Media.

FOTO Petre Niculae lansează Politehnica Business Tower, investiție de 18 milioane de euro. “Este un proiect de suflet.\ CITEȘTE ȘI FOTO Petre Niculae lansează Politehnica Business Tower, investiție de 18 milioane de euro. “Este un proiect de suflet."

Nicușor Dan a declarat că acest lucru se întâmplă din cauză că este pentru ”prima dată când administrația respinge autorizații, face sesizări la DNA”, iar ”speculatorii imobiliari pun presiune” pentru ca regulamentul să fie desființat.

Primarul a arătat că prevederile acestui document sunt în vigoare din anul 2000, moment din care, în ultimele două decenii, au fost emise ”zeci de mii de autorizații”, fără ca regulamentul să fie respectat.

EXCLUSIV Buget pentru 6.000 de succesiuni gratuite și în 2023. În 6 ani au fost eliberate abia 3.700 de certificate de moștenitor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Buget pentru 6.000 de succesiuni gratuite și în 2023. În 6 ani au fost eliberate abia 3.700 de certificate de moștenitor

Nicușor Dan mai spune că una dintre consecințe este că toate proiectele de autorizare care sunt în curs, inclusiv investiții publice sau PNRR, trebuie să reia circuitul de autorizare pentru că acestea vor trebui să se raporteze nu la regulamentul zonei protejate, ci la Planul Urbanistic General.

”Absurdul situației: Avem un regulament din anul 2000 în baza căruia s-au emis zeci de mii de autorizații. Și deodată prefectul îl atacă. De ce? Pentru că prima oară, această administrație a început să aplice acest regulament, a respins sute de autorizații pentru că nu respectau zona protejată. Pentru prima dată administrația a făcut sesizări la DNA pentru acest regulament. Toți așa zișii investitori, speculatori imobiliari, au început să pună presiune, să atace sursa, adică regulamentul zonei istorice. Și au găsit aliați: Inspectoratul de Stat în Construcții, în loc să apere interesul public, apără interese speculative”, mai transmite Nicușor Dan.

FOTO ″Război″ în Predeal pe un teren al unui ministru din guvernarea Ion Antonescu CITEȘTE ȘI FOTO ″Război″ în Predeal pe un teren al unui ministru din guvernarea Ion Antonescu

Primarul Bucureștiului a spus că speră ca instituțiile statului să acționeze și să oprească ”acest act de iresponsabilitate”.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicusor
bloc