VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Dumitrașcu, One United: Sunt foarte multe variații în piața imobiliară, pentru că oamenii nu știu ce să facă. Apare o tendință de reconversie a proiectelor

VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Dumitrașcu, One United: Sunt foarte multe variații în piața imobiliară, pentru că oamenii nu știu ce să facă. Apare o tendință de reconversie a proiectelor
scris 29 sep 2020

Se conturează o tendință din reconversia unor proiecte imobiliare pe fondul schimbărilor impuse de starea de pandemie, a declarat, la Profit TV, Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Division în cadrul dezvoltatorului imobiliar One United Properties.

„Vedem reconversii sau proiecte amânate sau care s-au oprit odată cu instalarea pandemiei. Sunt dezvoltatori care depind de banii de la bancă pentru finanțare sau care s-au temut să meargă mai departe. Sunt varii motive pentru care oamenii ajung la o decizie, însă cred că astfel de situații se vor repeta. Se constată, acum, o creștere a ofertei de terenuri la vânzare din partea unor investitori care nu mai vor să le dezvolte. Sunt foarte multe variații în piață, pentru că oamenii nu știu ce să facă“, a spus Beatrice Dumitrașcu la Profit TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 17.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală.

One United a anunțat, recent, transformarea în spații de locuit a unui imobil din cadrul One Verdi Park, proiectat inițial ca birouri, după ce hotărâse, în prealabil, să transforme un hotel în apartamente în cadrul proiectului One Floreasca Towers din București, a cărui construcție este programată pentru anul viitor.

„Avem mulți investitori care ne cer rezidențial. Odată ce se schimbă lucrurile în piață, trebuie să ții pasul. One Floreasca Towers va fi similar cu One Herăstrău Towers, adică va avea o zonă comercială și de mici birouri în componență. Aici se lucrează la proiectare și sperăm ca anul viitor să venim și cu acest proiect pe piață“, a mai spus Dumitrașcu. 

EXCLUSIV Liviu Tudor a dezvoltat un standard pentru clădiri pe timp de pandemie, pe care vrea să îl internaționalizeze. A contribuit și Adrian Streinu-Cercel CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Liviu Tudor a dezvoltat un standard pentru clădiri pe timp de pandemie, pe care vrea să îl internaționalizeze. A contribuit și Adrian Streinu-Cercel

Și omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de spații de birouri, a anunțat că intenționează să amenajeze spații de locuit pe 30% din suprafața uneia dintre clădirile de birouri din cadrul Novo Park din Pipera, proiect inițiat în urmă cu 3 ani și fără legătură cu pandemia, după cum a transmis acesta Profit.ro

În aceeași notă, omul de afaceri irakian Tomah Kahled, proprietarul complexului comercial Sir din București, a decis să transforme în apartamente de închiriat cele 5 etaje cu spații de birouri ale proiectului Fundeni Tower, finalizat în 2018 vizavi de Spitalul Fundeni, după ce a constatat că nu are cerere în zonă.

Emisiunea Profit Live, moderată de jurnaliștii Oana Osman, redactor-șef Profit.ro, și Claudiu Vrânceanu, este transmisă atât pe site-ul www.profit.ro, cât și pe postul de televiziune Profit TV și pe pagina de facebook a Profit.ro, de luni până joi, începând cu ora 17.30, fiind o platforma în care lideri din mediul de business vorbesc despre situația actuală.

Postul Profit.ro TV este în grilele RCS, UPC, Telekom și poate fi urmărit și AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
beatrice dumitrascu
one united
reconversii