Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2022

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în ianuarie 2022, față de ianuarie 2021, ca serie brută, cu 12,9%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 9,4%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 62%, scădere evidențiată astfel: lucrările de reparații capitale (-67,4%), lucrările de întreținere și reparații curente (-65%) și la lucrările de construcții noi (-60,1%), scrie News.ro.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi astfel: lucrările de construcții inginerești (-68,3%), clădirile nerezidențiale (-61,1%) și la clădirile rezidențiale (-49,4%).

Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 8,3%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+31,5%), lucrările de construcții noi (+12,7%) și lucrările de întreținere și reparații curente(+12,6%). Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut astfel: clădirile rezidențiale (+20,2%), clădirile nerezidențiale (+12,9%) și la construcțiile inginerești cu 3,6%.

Volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a crescut pe total cu 12,9%. Pe elemente de structură, creștere sa înregistrat la lucrările de întreținere și reparații curente (+19,6%), lucrările de reparații capitale (+11,6%) și la lucrările de construcții noi (+11%). Pe obiecte de construcții, clădirile rezidențiale și clădirile nerezidențiale au crescut cu 37,7%, respectiv cu 25,7%. Volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcții ingineresti cu 6%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut pe total cu 9,4%. Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri astfel: lucrările de întreținere și reparații curente (+16%), lucrările de construcții noi (+8,7%) și lucrările de reparații capitale (+7,1%).

Pe obiecte de construcții, clădirile rezidențiale și clădirile nerezidențiale au crescut cu 38,4%, respectiv cu 24,7%. Volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 11,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins