Volumul lucrărilor de construcții a scăzut

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2022

În luna iulie a acestui an, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, față de luna iunie 2022, ca serie brută, cu 7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,2%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS). În primele șapte luni, volumul lucrărilor de construcții a crescut, față de perioada similară din 2021, ca serie brută, cu 4,7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,7%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a crescut pe total cu 4,7%. Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de întreținere și reparații curente (+12,3%), lucrările de construcții noi (+3,0%) și la lucrările de reparații capitale (+0,1%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la clădirile nerezidențiale (+16,3%) și la clădirile rezidențiale (+5,8%). Construcțiile inginerești au scăzut cu 3%”, arată datele INS.

ANALIZĂ 20 de grafice care relevă că piața AeRO de la BVB “a înghețat”. Cauzele și când poate veni “dezghețul” CITEȘTE ȘI ANALIZĂ 20 de grafice care relevă că piața AeRO de la BVB “a înghețat”. Cauzele și când poate veni “dezghețul”

Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,7%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (+10,2%) și la lucrările de construcții noi (+1%), scrie News.ro.

Lucrările de reparații capitale au scăzut cu 1,6%. Pe obiecte de construcții, creșteri au avut loc la clădirile nerezidențiale (+14,8%) și la clădirile rezidențiale (+7,2%). Construcțiile inginerești au scăzut cu 7,2%

IULIE 2022 COMPARATIV CU IUNIE 2022

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 7%, scădere evidențiată la lucrările de construcții noi (-11,6%). Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 5%, respectiv cu 2,8%. Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi la clădirile nerezidențiale (-14,6%), clădirile rezidențiale (-5,3%) și la lucrările de construcții inginerești (-2,9%).

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,2%, scădere evidențiată la lucrările de construcții noi (-5%). Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 13,3%, respectiv cu 6,8%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale (-11,2%) și la clădirile rezidențiale (-1,6%). Construcțiile inginerești au crescut cu 1,9%.

IULIE 2022 COMPARATIV CU IULIE 2021

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 6,8%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (+20%), lucrările de reparații capitale (+18,8%) și la lucrările de construcții noi (+1,1%).

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la clădirile nerezidențiale (+18,1%), lucrările de construcții inginerești (+3,4%) și la clădirile rezidențiale (+2,1%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 8,2%.

Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri la lucrările de întreținere și reparații curente (+20,1%), lucrările de reparații capitale (+18,8%) și la lucrările de construcții noi (+4,1%). Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale (+20,3%), construcțiile inginerești (+4,3%) și la clădirile rezidențiale (+3%).

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins