AB InBev va desființa circa 3% din locurile de muncă, în trei ani de la fuziunea cu SABMiller

AB InBev va desființa circa 3% din locurile de muncă, în trei ani de la fuziunea cu SABMiller
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2016

Anheuser-Busch InBev anticipează că va desființa circa 3% din forța de muncă, respectiv 5.500 de posturi, în trei ani de la fuziunea cu SABMiller, pentru maximizarea economiilor după combinarea celor mai mari producători de bere din lume, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reducerea numărului de angajați va avea loc treptat, în mai multe etape, se arată în documentele legate de fuziune publicate vineri, scrie News.ro.

O persoană apropiată situației a declarat că vor fi eliminate aproximativ 5.500 de locuri de muncă.

Restructurarea va avea loc în cadrul economiilor anuale de 1,4 miliarde de dolari pe care grupul belgian AB InBev le are în vedere după fuziune.

Producătorii de bere încearcă să reducă cheltuielile de producție și distribuție, ei pierzând cotă de piață în favarea unor mărci independente mai mici din Europa și America de Nord.

Grupul britanic SABMiller și-a dublat anul trecut ținta de economii la 1,05 miliarde de dolari până în 2020.

AB InBev, cel  mai mare producător de bere din lume, a precizat că estimările legate de reducerea numărului de locuri de muncă nu include activități precum vânzările, unde nu a făcut planuri de integrare din cauza restricțiilor de reglementare.

Sediul central al SABMiller va fi integrat în sediul central din Leuven, Belgia, în timp ce activitățile de management vor fi coordonate de la New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
ab inbev
sabmiller