Afaceri în creștere pentru La Fântâna. Investiție într-o linie de îmbuteliere automatizată

Afaceri în creștere pentru La Fântâna. Investiție într-o linie de îmbuteliere automatizată
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2022

Furnizorul de servicii de hidratare cu apă și cafea pentru birouri și locuințe La Fântâna, preluat în urmă cu 6 ani de fondul de investiții suedez Oresa, a atins în 2021 o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro, în creștere față de anul precedent, când a înregistrat 44 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a investit 2 milioane de euro la fabrica din Tălmaciu, județul Sibiu, într-o linie de îmbuteliere automatizată.

ULTIMA ORĂ Vivre Deco intră în concordat preventiv CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Vivre Deco intră în concordat preventiv

În 2021, La Fântâna a cumpărat firma Jacon Tex din Reghin, care a primit de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) licența de concesiune pentru exploatare a apei minerale naturale necarbogazoase (plate) în perimetrul Șeștina (județul Mureș)În schimbul licenței, firma achită o taxă anuală pe activitatea minieră de exploatare de 25.000 lei/Km2 și o redevență minieră de 4 euro/1.000 litri, indică date analizate de Profit.ro.

Producția minieră estimată pe durata de concesiune, de 20 ani contractuali, este 480.000 mc. Jacon Tex este jucător și pe piața materialelor de construcții, carburanților, cu stația PECO Tex Oil, lucrărilor de canalizare și apă.

În toamna anului 2016, la scurt timp după preluarea de către Oresa, La Fântâna a intrat pe piața apelor îmbuteliate la 0,5 litri cu La Fântâna – Apă de izvor.

La Fântâna este un furnizor major de servicii de aprovizionare cu apă în sistem watercooler și purificator pentru companii și segmentul rezidențial din sud-estul Europei și al doilea cel mai mare furnizor din Europa Centrală și de Est, având acoperire națională în România și Serbia.

În 2016 a fost finalizată tranzacția prin care fondul suedez de investiții Oresa și fondatorul La Fântâna, Cristian Amza, au cumpărat integral pachetul de acțiuni deținut de polonezii de la Innova Capital, Oresa urmând să dețină 83% din totalul acțiunilor companiei, iar Cristian Amza să aibă un pachet de 17%. La acest moment, conform termene.ro, întregul pachet de acțiuni este deținut de o firmă înregistrată în Cipru.

viewscnt
Afla mai multe despre
la fantana
apa