Afacerile din comerțul cu amănuntul au accelerat

Afacerile din comerțul cu amănuntul au accelerat
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2020

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a avansat în ianuarie, față de aceeași lună a anului anterior, ca serie brută, cu 11,1%, ritm crescut față de cel din luna precedentă, arată datele transmise miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În decembrie 2019, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 9,3% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 8,3%, scrie News.ro.

Undă verde: Proprietarul Altex, Dan Ostahie, cumpără RTC Proffice de la fondul de investiții Oresa Ventures CITEȘTE ȘI Undă verde: Proprietarul Altex, Dan Ostahie, cumpără RTC Proffice de la fondul de investiții Oresa Ventures

În luna ianuarie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 11,1% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 9,4%.

Avansul, pe serie brută, s-a datorat creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+11,9%), vânzările de produse nealimentare (+11,2%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+10,6%).

În 2019, față de 2018, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 7,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
comerțul cu amănuntul
ins