Afacerile din comerțul cu amănuntul au încetinit

Afacerile din comerțul cu amănuntul au încetinit
scris 4 iul 2019

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în mai, față de aceeași lună a anului trecut, ca serie brută, cu 3,9%, ritm scăzut față de cel din luna precedentă, arată datele transmise joi de Institutul Național de Statistică (INS).

În aprilie, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, față de aceeași lună a anului trecut, ca serie brută, cu 7,1%. În martie, afacerile au avansat cu 8,4%, scrie News.ro.

Lanțul grec de restaurante tip fast-food Gregory’s, reintrat brusc în România după ce a părăsit-o din cauza crizei, se extinde acum pe piața locală CITEȘTE ȘI Lanțul grec de restaurante tip fast-food Gregory’s, reintrat brusc în România după ce a părăsit-o din cauza crizei, se extinde acum pe piața locală

În mai, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 3,9% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 3,7%.

Avansul, pe serie brută, s-a datorat creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,5%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,7%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3%.

În primele 5 luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a înregistrat o creștere cu 7,2% datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+10,1%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+6,6%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,7%).

În 2018, față de 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, ca serie brută, cu 5,4%, ritm scăzut față de cel din anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
ins