Afacerile din comerțul cu amănuntul au încetinit în martie

Afacerile din comerțul cu amănuntul au încetinit în martie
scris 6 mai 2019

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în martie, față de aceeași lună a anului trecut, ca serie brută, cu 8,4%, ritm scăzut față de cel din luna precedentă, arată datele transmise luni de Institutul Național de Statistică (INS).

În februarie, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 9,1% față de aceeași lună a anului trecut, după un avans de 6,6% în ianuarie, scrie News.ro.

În martie, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 8,4% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 9,2%.

Proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte\ CITEȘTE ȘI Proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte", reținut pentru șantaj

Avansul s-a datorat creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+18,5%) și la vânzările de produse nealimentare (+11,7%). Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au rămas la același nivel.

În primele trei luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a înregistrat o creștere cu 8,4%.

În 2018, față de 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, ca serie brută, cu 5,4%, ritm scăzut față de cel din anul precedent.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comert cu amanuntul
ins