Afacerile din comerțul cu amănuntul au încetinit în martie

Afacerile din comerțul cu amănuntul au încetinit în martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2019

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în martie, față de aceeași lună a anului trecut, ca serie brută, cu 8,4%, ritm scăzut față de cel din luna precedentă, arată datele transmise luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În februarie, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 9,1% față de aceeași lună a anului trecut, după un avans de 6,6% în ianuarie, scrie News.ro.

În martie, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 8,4% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 9,2%.

Proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte\ CITEȘTE ȘI Proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte", reținut pentru șantaj

Avansul s-a datorat creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+18,5%) și la vânzările de produse nealimentare (+11,7%). Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au rămas la același nivel.

În primele trei luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a înregistrat o creștere cu 8,4%.

În 2018, față de 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, ca serie brută, cu 5,4%, ritm scăzut față de cel din anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert cu amanuntul
ins