Alibaba a raportat cea mai lentă creștere a veniturilor trimestriale de la listarea sa la bursă

Alibaba a raportat cea mai lentă creștere a veniturilor trimestriale de la listarea sa la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2022

Alibaba a raportat cea mai lentă creștere a veniturilor trimestriale de listarea sa la bursă, dar valoarea acestora a depășit totuși estimările, informații care au dus la scăderea acțiunilor gigantului chinez de comerț online cu peste 8%, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea cu 10% a veniturilor, la 38,06 miliarde de dolari, este cea mai lentă rată de creștere trimestrială anuală de la listarea la bursa din SUA, în 2014, scrie News.ro.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Alibaba se confruntă cu factori macroeconomici adverși în China, care au afectat afacerile gigantului comerțului electronic. De exemplu, vânzările cu amănuntul din China au rămas lente în trimestrul patru al anului. Și există o concurență sporită în spațiul de comerț electronic al Chinei.

Acțiunile companiei au scăzut cu peste 50% în ultimul an, după ce China a înăsprit reglementările privind sectorul tehnologic al țării, în domenii pornind de la antitrust până la protecția datelor.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Anul trecut, Alibaba a fost amendată cu 8,23 miliarde de yuani (2,8 miliarde de dolari) de către autoritățile de reglementare, ca parte a unei investigații antitrust.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Controlul asupra giganților tehnologici din China continuă, ceea ce este un alt factor care afectează companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
bursa
comert