Amazon a angajat în acest an peste 400.000 de persoane la nivel mondial

Amazon a angajat în acest an peste 400.000 de persoane la nivel mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2020

Amazon.com a angajat în acest an peste 400.000 de persoane la nivel global, număr echivalent cu peste 1.000 de persoane pe zi, a confirmat gigantul comerțului electronic pentru FOX Business.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele 400.000 de angajări nu includ un număr suplimentar de 100.000 de lucrători sezonieri pe care compania i-a angajat înainte de sezonul sărbătorilor, ceea ce va urca ritmul angajărilor la 1.400 pe zi, scrie News.ro

În trimestrul al treilea din 2020, Amazon avea 1,25 de milioane de angajați la nivel global, număr care nu include cele 100.000 de angajări de sezon, cu mult peste cei 647.000 de angajați la nivel mondial avuți în trimestrul patru din 2019, ceea ce înseamnă că Amazon aproape s-a dublat de anul trecut.

Permise auto, la vânzare fără examen. Cât costă și cum sunt descoperite falsurile CITEȘTE ȘI Permise auto, la vânzare fără examen. Cât costă și cum sunt descoperite falsurile

Nicio altă companie din lume nu a creat mai multe locuri de muncă în ultimul deceniu, pe baza datelor Fortune 500, a arătat Amazon.

Locurile de muncă variază de la poziții entry-level în depozite, centre de distribuție și magazine fizice la poziții mai avansate în dezvoltare tehnologică, resurse umane, departamentul financiar și cel de marketing.

Gigantul din sectorul tehnologiei mai oferă funcții de nivel avansat în producție, la unitățile Amazon Robotics și Project Kuiper.

Toate posturile de la Amazon pornesc de la un salariu minim de 15 dolari pe oră și toți angajații full-time beneficiază de asigurare pentru sănătate, plan de pensii, concediu parental plătit de 20 de săptămâni și alte beneficii. Compania a lansat în luna mai și un sistem subvenționat pentru îngrijirea copiilor în timpul pandemiei.

În august anul trecut, Amazon a anunțat intenția de a crea alte șase birouri tehnologice la cele 16 existente din America de Nord, adăugând 3.500 de locuri de muncă în sectorul tehnologiei în orașe care includ Detroit, Dallas, San Diego și Phoenix. Compania a anunțat în acest an primele sale investiții în Missouri, Dakota de Nord și Nebraska.

Amazon se așteaptă, de asemenea, să angajeze 2.500 de persoane la sediul său din Arlington, Virginia; încă 10.000 la sediul central Puget Sound din Bellevue, Washington; precum și alți 20.000 de angajați corporativi și mai mulți lucrători sezonieri.

Compania a înregistrat o creștere a cererii pe fondul COVID-19, pe măsură ce tot mai mulți oameni folosesc serviciile digitale ale site-ului său pentru a comanda produse pentru locuință, alimente, a viziona filme și programe de televiziune și chiar pentru a descărca muzică și podcast-uri, în timp ce statele restricționează întâlnirile și activitățile economice.

Amazon a primit unele critici pentru modul în care gestionează pandemia, angajații făcând acuzații referitoare la condițiile de muncă insalubre și tratament incorect. Totuși, Amazon a adăugat peste 100 de măsuri și protocoale de siguranță de la începutul COVID-19, în efortul de a preveni răspândirea virusului în depozitele și centrele sale de distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
angajari