BAT oferă 47 miliarde dolari pentru preluarea restului de acțiuni la Reynolds Tobacco

BAT oferă 47 miliarde dolari pentru preluarea restului de acțiuni la Reynolds Tobacco
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 oct 2016

British American Tobacco (BAT), al doilea producător mondial de țigarete, a lansat o ofertă de 47 miliarde de dolari pentru preluarea acțiunilor pe care nu le are deja la rivalul american R.J. Reynolds Tobacco, deținătorul unor mărci precum Camel și Kent. Tranzacția ar crea cel mai mare jucător pe piața globală de profil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile BAT au urcat cu până la 4% în urma anunțului.

BAT, care deține o participație de 42,2% la Reynolds, a oferit 56,50 dolari pe acțiune pentru a-și majora deținerea la 100%. Oferta include o componentă cash de 24,13 dolari/acțiune, diferența până la 56,50 dolari urmând să fie acordată sub forma de acțiuni BAT.

Prețul propus este cu 20% peste cotația acțiunilor Reynolds de la închiderea de joi și evaluează al doilea mare producător de tutun din SUA la 93 miliarde de dolari, arată un comunicat BAT.

Fabricile de țigări ar putea fi închise temporar. Noile imagini de pe pachete care ar trebui să sperie fumătorii CITEȘTE ȘI Fabricile de țigări ar putea fi închise temporar. Noile imagini de pe pachete care ar trebui să sperie fumătorii

Conform regulamentelor americane privind piața de capital, BAT a fost obligat să anunțe propunerea de fuziune imediat ce a fost prezentată board-ului Reynolds, astfel că oferta nu a putut fi negociată anterior, potrivit BAT.

Propunerea trebuie aprobată de directorii independenți ai Reynolds (care nu au fost numiți de BAT), precum și de acționarii celor două companii. Dacă va fi aprobată, tranzacția va crea cea mai mare companie de tutun din lume în funcție de capitalizare, în fața Philip Morris International.

Într-un comunicat separat, BAT a anunțat că vânzările grupului au crescut cu 8,1% în primele nouă luni la un curs valutar constant și cu 6,2% în baza organică, pe fondul avansului consemnat pe piețele din Asia, America Latină și Europa de Est, inclusiv România.

BAT este prezent pe piața din România din 1994, iar în 1997 a inaugurat producția la fabrica de țigarete din Ploiești. La nivel mondial, grupul are 50.000 de angajați în peste 200 de țări și un portofoliu de aproximativ 200 de mărci.

viewscnt
Afla mai multe despre
british american tobacco
bat
reynolds
fuziune
preluare