Britanicii de la Alison Hayes, care produc în România haine pentru retaileri internaționali, închid fabrica din Urziceni din cauza costurilor

Britanicii de la Alison Hayes, care produc în România haine pentru retaileri internaționali, închid fabrica din Urziceni din cauza costurilor
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 7 mar 2017

Britanicii de la Alison Hayes, care produc în România haine pentru retaileri internaționali precum Primark sau Debenhams, vor închide fabrica din Urziceni, unde lucrează peste 350 de angajați, conform informațiilor Profit.ro. Surse apropiate spun că britanicii intenționează să deschidă o fabrică în Republica Moldova, unde costurile sunt mai mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până la ora transmiterii acestei știri, în pofida solicitărilor transmise pe parcursul zilei de luni, reprezentanții de la Londra și de la Urziceni ai Alison Hayes nu au comentat.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Sursele citate arată că unul dintre argumentele invocate de britanici pentru închiderea producției din Urziceni este creșterea salariului minim la 1.450 de lei brut, din luna februarie.

Anul trecut, britanicii au raportat pentru România un profit net de 5,5 milioane lei și o cifră de afaceri de peste 320 milioane lei.

Alison Hayes este printre cei mai mari angajatori din Urziceni și printre cei mai importanți producători de textile din România, clientela fiind aproape integral din străinătate.

FOTO Miliardarul ceh Radovan Vitek, al treilea cel mai bogat om din Cehia și în top 1.000 Forbes, cumpără Felicia Shopping Center Iași CITEȘTE ȘI FOTO Miliardarul ceh Radovan Vitek, al treilea cel mai bogat om din Cehia și în top 1.000 Forbes, cumpără Felicia Shopping Center Iași

Fabrica din Urziceni funcționa din 1994, unul dintre factorii asumați ca argument pentru amplasarea la Urziceni fiind chiar costul - atunci - mai redus al forței de muncă.

În România, Alison Hayes mai are o unitate la Buzău, inaugurată în 2003 în prezența președintelui de atunci, Ion Iliescu, care va fi păstrată.

Grupul Alison Hayes a fost înființat în 1960 și are în total 2.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
hayes