Carrefour cedează către Penny magazinul Billa situat în Braila

Carrefour cedează către Penny magazinul Billa situat în Braila
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2017

Carrefour a anunțat transferul către Rewe Group a magazinului Billa din Brăila, ca urmare a angajamentului luat față de Consiliul Concurenței, în momentul preluării Billa România.

Urmărește-ne și pe Google News

Din 29 iunie, magazinul Billa va fi preluat de către operatorul Rewe Group, acesta urmând să funcționeze sub sigla Penny Market. Toți angajații magazinului Billa vor rămâne în continuare salariați ai grupului Carrefour, urmând a fi transferați către alte magazine ale grupului.

În luna ianuarie, Carrefour a transferat două magazine Carrefour Market către operatorul Zanfir SNC, tot în urma angajamentului luat față de Consiliul Concurenței.

La finele lunii iunie anul trecut, Carrefour a finalizat preluarea a 86 de supermarketuri Billa în România, tranzacție estimată la 95-100 milioane de euro.

Vânzările Carrefour în România au crescut cu peste o cincime în 2016, depășind, în premieră, pragul de 1,5 miliarde de euro, după cum a anunțat Profit.ro.

IBM deschide la Cluj-Napoca, în Liberty Technology Park, al patrulea centru de servicii business din țară CITEȘTE ȘI IBM deschide la Cluj-Napoca, în Liberty Technology Park, al patrulea centru de servicii business din țară

Carrefour a ajuns, în decembrie 2016, la o rețea de 298 de magazine în România, din care 32 de hipermarketuri, 213 supermarketuri și 53 de magazine de proximitate

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și cel mai mare din Europa.

Penny Market are o cotă de piață de 5% și are 3.000 de angajați, intenționând să ajungă la 4.000 de persoane în acest an.

Grupul german, controlat de Rewe, a deschis primul magazin pe piața locală în 2005. Până la sfârșitul anului 2015, compania a operat în România și rețeaua de supermarketuri Billa, când a decis vânzarea acesteia către Carrefour.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
penny
billa