Carrefour îl numește pe Alexandre Bompard ca președinte și director general al grupului

Carrefour îl numește pe Alexandre Bompard ca președinte și director general al grupului
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2017

Carrefour a confirmat, vineri, decizia de a-l numi pe Alexandre Bompard, actualul șef al retailerului de electronice Fnac Darty, ca președinte și director general al grupului, încheind în acest fel procesul de recrutare din ultimele opt luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bompard, în vârstă de 44 de ani, va renunța la funcția de director general al Fnac Darty și îl va succeda din 18 iulie pe actualul șef al Carrefour, Georges Plassat, aflat la conducerea celui de-al doilea maire retailer din lume din 2012, scrie News.ro.

Investitorii vor ca noul director general al Carrefour să crească performanțele hipermarketurilor franceze, sarcină pe care alții directori  nu au reușit să o îndeplinească.

Topul retailerilor din bricolaj: Dedeman a depășit în 2016 pragul de 1 miliard de euro după cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Topul retailerilor din bricolaj: Dedeman a depășit în 2016 pragul de 1 miliard de euro după cifra de afaceri

Bompard îndeplinește multe dintre cerințele sarcinilor sale, având experiență în reducerea costurilor și dezvoltarea operațiunilor online, ambele esențiale pentru rentabilizarea hipermarketurilor franceze.

”Este un catalizator pozitiv pentru acțiuni...Folosirea experienței lui Bompard va permite Carrefour să se miște mai rapid”, consideră analiștii firmei  Kepler Cheuvreux.

Actualul director general a condus redresarea Carrefour prin reducerea prețurilor, accelerarea extinderii magazinelor de proximitate și renovarea magazinelor.

Plassat, apreciat pentru salvarea Carrefour de la o posibilă divizare, lasă un grup care a făcut progrese în cea mai mare parte a Europei și în Brazilia, a doua sa mare piață.

Performanțele acțiunilor au fost însă limitate de evoluția mai slabă a afacerilor din Franța, unde Carrefour obține 47% din vânzări și 47% din profitul operațional.

În martie, Carrefour a raportat primul declin al profitului operațional din 2012.

Carrefour are peste 360.000 de angajați la nivel mondial, între care 115.000 în Franța.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
alexandre bompard