Cel mai mare retailer online din China în funcție de venituri își pregătește sosirea în Europa

Cel mai mare retailer online din China în funcție de venituri își pregătește sosirea în Europa
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 iul 2018

JD.com, unul dintre cei mai mari retaileri online din China, intenționează să se extindă în Europa și își propune să-și finalizeze strategia de intrare pe piață până la sfârșitul anului, conform Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

JD.com este cel mai mare retailer online din China în funcție de venituri, cu 45,6 miliarde euro anul trecut. În funcție de capitalizarea de piață și profitabilitate, topul este condus însă de Alibaba.

Anul trecut, JD, cu sediul în Beijing, a realizat primele transporturi de marfuri cu drone, iar are în prezent o flotă de 30 de drone cu care efectuează livrări în zone rurale.

ULTIMA ORĂ 50 branduri românești: Dona și Asirom intră în Top, Azomureș și Siveco ies. BCR, CEC, Bancpost, TVR scad. Ursus - cel mai valoros portofoliu CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ 50 branduri românești: Dona și Asirom intră în Top, Azomureș și Siveco ies. BCR, CEC, Bancpost, TVR scad. Ursus - cel mai valoros portofoliu

Recent, Google a anunțat că va investi 550 de milioane de dolari în JD.com, în cadrul strategiei de extindere a prezenței pe piețele asiatice și de îmbunătățire a capacității concurențiale în raport cu companii precum Amazon.com.

Parteneriatul dintre cele două companii va mai include promovarea produselor JD.com prin intermediul serviciului de cumpărături al Google.

La acel moment a fost anunțat că parteneriatul va ajuta JD.com să se extindă în afara Chinei și Asiei de Sud-Est și să își construiască o prezență notabilă în Statele Unite și Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
drone
livrari
amazon
jd
jd.com
alibaba
china
transport
logistica