Cheltuielile de consum din Statele Unite au crescut peste așteptări

Cheltuielile de consum din Statele Unite au crescut peste așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2021

Cheltuielile de consum din Statele Unite au crescut peste așteptări în octombrie, susținute de achizițiile de vehicule și de alte bunuri, acestea nefiind încă afectate de inflația ridicată, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Departamentul de Comerț a anunțat miercuri că cheltuielile de consum, care reprezintă mai mult de două treimi din activitatea economică a SUA, au crescut cu 1,3% luna trecută, după ce au urcat cu 0,6% în septembrie, scrie News.ro.

RECTIFICARE BUGETARĂ Deficitul crește cu 1,1 miliard de lei, dar se menține la 7,13% din PIB. Primesc bani Sănătatea, Munca și fondul de rezervă al Guvernului, în timp ce principalele tăieri vizează Agricultura și Transporturile CITEȘTE ȘI RECTIFICARE BUGETARĂ Deficitul crește cu 1,1 miliard de lei, dar se menține la 7,13% din PIB. Primesc bani Sănătatea, Munca și fondul de rezervă al Guvernului, în timp ce principalele tăieri vizează Agricultura și Transporturile

Cheltuielile au fost parțial stimulate de prețurile mai mari, cererea continuând să depășească oferta.

Economiștii chestionați de Reuters au estimat că cheltuielile de consum vor crește cu 1,0%.

Redresarea simultană a economiilor globale după pandemia de Covid-19, alimentată de ajutoarele guvernamentale de ordinul miilor de miliarde de dolari în bani, a tensionat lanțurile de aprovizionare, declanșând inflație.

Președintele Joe Biden a anunțat marți că Statele Unite vor elibera 50 de milioane de barili de țiței din rezerva strategică de petrol a SUA pentru a ajuta la scăderea prețului petrolului, în coordonare cu China, India, Coreea de Sud, Japonia și Marea Britanie.

Cheltuielile consumatorilor s-au accelerat după ce încetiniseră brusc în trimestrul al treilea, pe măsură ce infecțiile cu Covid-19 provocate de varianta Delta au crescut, și lipsa unor bunuri s-a extins.

Temerile de rafturi goale și de creșterea prețurilor i-au încurajat pe americani să înceapă devreme cumpărăturile de sărbători.

Retailerii se așteaptă că vânzările de sărbători vor fi cele mai bune din ultimii ani, dar unii economiști avertizează cu privire la riscurile de scădere.

Infecțiile cu coronavirus cresc din nou, ceea ce i-ar putea determina pe unii consumatori să reducă cheltuielile pentru călătorii și divertisment, inclusiv pentru mesele în oraș.

viewscnt
Afla mai multe despre
consum
sua
cheltuieli