China a oferit SUA angajamente comerciale suplimentare de 1.200 miliarde de dolari

China a oferit SUA angajamente comerciale suplimentare de 1.200 miliarde de dolari
scris 4 dec 2018

China a oferit Statelor Unite angajamente comerciale suplimentare în valoare de 1.200 de miliarde de dolari, a declarat luni secretarul Trezoreriei americane, Steve Mnuchin, transmite Reuters.

Un oficial al Casei Albe a declarat că Statele Unite se așteaptă ca China să ia măsuri imediate în domeniul comerțului, după acordul convenit de liderii celor două țări la summitul G20 din Argentina, între care reducerea tarifelor pentru importurile de automobile și măsuri împotriva furtului de proprietate intelectuală și transferurile forțate de tehnologie, scrie News.ro.

Președintele american Donald Trump și președintele chinez Xi Jinping au convenit să nu introducă tarife noi timp de 90 de zile, declarând un armistițiu după escaladarea tensiunilor în ultimele luni.

Unilever se extinde în India printr-o tranzacție de 3,3 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Unilever se extinde în India printr-o tranzacție de 3,3 miliarde de euro

Perioada de 90 de zile va începe pe 1 ianuarie, a declarat consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow.

Consilierul a spus că suma de 1.200 de miliarde de dolari este una de referință și se referă la tranzacțiile private de achiziții de bunuri americane, în funcție de condițiile din piață.

China s-a mai angajat să înceapă imediat ridicarea de tarife și bariere non-tarifare, între care reducerea tarifelor de 40% pentru automobile, a mai spus Kudlow.

Ne așteptăm ca acele tarife să scadă la zero, a adăugat Kudlow.

Americanii vor putea deține pentru prima oară proprietatea integrală a unor companii în China, ceea ce ar trebui să elimine îngrijorările SUA legate de furtul proprietății intelectuale și transferurile forțate de tehnologie.

Aceste angajamente nu au fost făcute în scris, iar detaliile urmează să fie stabilite.

Mnuchin a spus că a avut loc o sschimbare de ton la Buenos Aires, față de discuțiile din trecut, în condițiile în care Xi a oferit angajamente clare de deschidere a piețelor chineze pentru companiile americane.

Kudlow, director al Consiliului Economic Național, a spus că el, Mnuchin și Reprezentantul pentru Comerț, Robert Lighthizer au avut două întâlniri private cu vicepremierul chinez Liu He, în Argentina, iar acesta le-a spus că Beijingul își va pune imediat în aplicare angajamentele.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sua
china
razboi comerial