Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, a scăzut în aprilie

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, a scăzut în aprilie
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut în aprilie față de luna precedentă atât ca serie brută, cu 19,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 22,3%, în timp ce față de aprilie 209 scăderea a fost de 19,5% și respectiv 18,5%, potrivit datelor anunțate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”În luna aprilie 2020,volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut față de luna precedentă atât caserie brută cu 19,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 22,3%. Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri dincomerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut atât ca serie brută cu 19,5%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 18,5%”, arată datele INS.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorul Coftale Coffee Shop: Jucătorii din HORECA speră că autoritățile nu vor abuza de lacunele din legislație. Avem nevoie de o lege clară pentru datorii CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorul Coftale Coffee Shop: Jucătorii din HORECA speră că autoritățile nu vor abuza de lacunele din legislație. Avem nevoie de o lege clară pentru datorii

În primele patru luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut față de perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2019 atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,5%, respectiv cu 1%, scrie News.ro.

Volumul cifrei de afaceri dincomerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 19,7% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-31,4%), vânzările de produse nealimentare (-20,5%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-13,4%).

Volumul cifrei de afaceri dincomerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 22,3% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-35,1%), vânzările de produse nealimentare (-22,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-15,5%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna aprilie 2019, a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 19,5% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-38,4%), vânzările de produse nealimentare (-22,9%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-4,7%).

Virgil Popescu: În cazul în care situația epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mall-urile cu data de 15 iunie/ Cinematografele și locurile de joacă din interior nu sunt încă luate în calcul de autorități CITEȘTE ȘI Virgil Popescu: În cazul în care situația epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mall-urile cu data de 15 iunie/ Cinematografele și locurile de joacă din interior nu sunt încă luate în calcul de autorități

Volumul cifrei de afaceri dincomerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna aprilie 2019, a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 18,5% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-37,7%), vânzările de produse nealimentare (-21,6%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-5%).

Volumul cifrei de afaceri dincomerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în primele patru luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2019, a înregistrat o creștere cu 1,5% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+9,4%).

Scăderi au înregistrat comerțulcu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-8,1%) și vânzările de produse nealimentare (-0,6%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -30 aprilie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, a înregistrat o creștere cu 1% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+8%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-7,3%) și vânzările de produse nealimentare (-1%).

VIDEO Vladimir Putin a declarat stare de urgență după ce mii de tone de petrol s-au vărsat într-un râu siberian CITEȘTE ȘI VIDEO Vladimir Putin a declarat stare de urgență după ce mii de tone de petrol s-au vărsat într-un râu siberian

”Informațiile din acest comunicat de presă (aprilie 2020) surprind impactul crizei COVID-19 și al măsurilor luate de autorități ca urmare a decretării stării de urgență pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020; Institutul Național de Statistică înțelege greutățile cu care se confruntă respondenții noștri în această perioadă și suntem conștienți că este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informațiilor statistice, vom putea monitoriza și informa toți utilizatorii noștri cu privire la efectele COVID-19 asupra economiei și societății noastre. Apreciem sprijinul continuu al respondenților noștri la cercetările statistice derulate de Institutul Național de Statistică și înțelegem dificultățile cu care se confruntă toți furnizorii de date statistice”, precizează INS.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Indicii de volum ai cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul sunt indici de tip Laspeyres și sunt calculați în condiții metodologice și de prețuri comparabile. Pentru exprimarea valorilor din perioada curentă în prețurile perioadei de referință se utilizează indici de prețuri deflatori (indicele prețurilor de consum).

viewscnt
Afla mai multe despre
comert cu amanuntulm
ins