Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2020

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele două luni ale anului față de perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019 atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 12,6%, respectiv cu 7,7%, arată un comunicat publicat joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În luna februarie 2020, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut față de luna precedentă, atât ca serie brută cu 13,4%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,4%", arată datele INS.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 12,2%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 7%, scrie News.ro.

Lanțul de cafenele 5 to go anunță redeschiderea CITEȘTE ȘI Lanțul de cafenele 5 to go anunță redeschiderea

"În perioada 1 ianuarie - 29 februarie 2020 cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut față de perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2019 atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 12,6%, respectiv cu 7,7%", precizează INS.

Cifrade afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna februarie2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 13,4% datorită creșterii cifrei de afaceri din: comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+24,8%), comerțul cu ridicata specializat al altor produse (+24,1%), comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+20,1%), comerțul cu ridicata nespecializat (+10,1%), activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (+9,4%), comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+8,9%), comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+8,6%) și comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+4,8%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna februarie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 1,4%.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna februarie 2020, comparativ cu luna februarie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 12,2% datorită creșterii din comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+37,3%), comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+21,4%), comerțul cu ridicata specializat al altor produse (+14,4%), comerțul cu ridicata nespecializat (+11,5%), comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,7%), comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+7,4%) și din comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+4,1%).

Cifra de afaceri din activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata a scăzut cu 8,9%.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna februarie 2020, comparativ cu luna februarie 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 7%.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în primele două luni ale acestui an, față de anul trecut, în termeni nominali, a înregistrat o creștere cu 12,6% datorită creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+38,3%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+23,8%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+18,4%), comerțului cu ridicata nespecializat (+15,4%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,8%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+7,2%) și comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+4,6%).

Activitățile de intermediere încomerțul curidicata au scăzut cu 10,8%.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianaurie-29 februarie 2020 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 7,7%.

"Informațiile din acest comunicat de presă (februarie 2020) nu surprind impactul crizei Covid-19. Institutul Național de Statistică înțelege greutățile cu care se confruntă respondenții noștri în această perioadă și suntem conștienți că este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informațiilor statistice, vom putea monitoriza și informa toți utilizatorii noștri cu privire la efectele Covid-19 asupraeconomiei și societății noastre. În măsura posibilului, vom continua să colectăm informații statistice, pentru a putea oferi informații esențiale care vor surprinde situația în schimbare începând cu luna martie 2020. Apreciem sprijinul continuu al respondenților noștri la cercetarile statistice derulate de Institutul Național de Statistică și înțelegem dificultățile cu care se confruntă toți furnizorii de date statistice", precizează INS.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
comert