Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, în termeni nominali, a scăzut în ianuarie față de decembrie cu 16,2%

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, în termeni nominali, a scăzut în ianuarie față de decembrie cu 16,2%
scris 17 mar 2020

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, în termeni nominali, a scăzut în luna ianuarie a acestui an față de luna precedentă, ca serie brută cu16,2%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 2,4%, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 12,9%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 8%, scrie News.ro.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 16,2% ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (-29,3%), comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (-25,2%), activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-18,6%), comerțul cu ridicata ale chipamentului informatic și de telecomunicații (-17,2%), comerțul cu ridicata nespecializat (-17%), comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-15,3%) și comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (-13,6%).

Riscul ca unele fabrici din industria alimentară să-și oprească activitatea este foarte mare CITEȘTE ȘI Riscul ca unele fabrici din industria alimentară să-și oprească activitatea este foarte mare

Comerțul cu ridicata specializat al altor produse a crescut cu 1%.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 2,4%.

În luna ianuarie, comparativ cu ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 12,9% datorită creșterii din comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+39,7%), comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+27,9%), comerțul cu ridicata specializat al altor produse (+23,1%), comerțul cu ridicata nespecializat (+19,0%), comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+11,1%), comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,8%) și din comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+1,6%).

Cifra de afaceri din activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata a scăzut cu 13,3%.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2020, comparativ cu luna ianuarie 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 8%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comert
ins