Comerțul en gros a crescut

Comerțul en gros a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2021

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut în ianuarie 2021 cu 5,4%, serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe, scrie News.ro.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

În ianuarie 2021, comparativ cu ianuarie 2020, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a crescut per ansamblu cu 5,4%.

Avansul a venit ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+12,4%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+11,1%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+9,5%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,3%) și comerțului cu ridicata nespecializat (+9,2%), potrivit INS.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Scăderi au înregistrat activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-10,8%), comerțul cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (-5,6%) și comerțul cu ridicata specializat al altor produse (-0,1%).

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna ianuarie 2020 a crescut cu 3,6%.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
ins