Comerțul en gros a crescut în februarie

Comerțul en gros a crescut în februarie
scris 17 apr 2019

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut în februarie cu 14,5%, serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Național de Statistică (INS).

În ianuarie, față de aceeași lună a anului trecut, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creștere cu 6,7%, scrie News.ro.

În februarie, comparativ cu februarie 2018, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creștere cu 14,5%.

Conducerea Electrolux prezintă o nouă ofertă angajaților în grevă CITEȘTE ȘI Conducerea Electrolux prezintă o nouă ofertă angajaților în grevă

Avansul a venit ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+37,2%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+17,7%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,6%), comerțului cu ridicata nespecializat (+13,4%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+11,9%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+9,5%), activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (+8,5%) și comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+4,8%).

În primele două luni ale anului, față de aceeași perioadă a anului trecut, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut pe ansamblu cu 12,9%.

În 2018, față de 2017, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creștere de 9%.

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete. Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert en gros
ins