Comisia Europeană anunță vânzarea integrală a stocurilor publice de lapte praf degresat

Comisia Europeană anunță vânzarea integrală a stocurilor publice de lapte praf degresat
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2019

Cea mai recentă vânzare prin licitație a stocurilor publice de lapte praf degresat s-a încheiat cu succes, ceea ce înseamnă că stocurile totale cumpărate și gestionate de Comisia Europeană (CE) au fost vândute în proporție de 100%, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma crizei de pe piața produselor lactate, care a confruntat producătorii din UE cu prețuri mai mici în perioada 2015-2016, Comisia Europeană a cumpărat prin intervenții publice, între 2015 și 2017, un total de 380.000 de tone de lapte praf degresat. Obiectivul a fost stabilizarea pieței și sprijinirea veniturilor fermierilor. La sfârșitul anului 2016, Executivul comunitar a lansat un proces bazat pe licitații publice organizate o dată pe lună și apoi de două ori pe lună, în scopul vânzării precaute a produselor înapoi pe piață, scrie Agerpres.

Topoloveni devine marcă înregistrată la OSIM CITEȘTE ȘI Topoloveni devine marcă înregistrată la OSIM

La cea mai recenta licitație, au fost vândute cele 162 de tone rămase de lapte praf degresat, ceea ce a dus la golirea completă a stocurilor totale achiziționate și gestionate de către Comisie. Toate cele 14 state membre care au stocat lapte praf degresat în numele Comisiei au reușit să își golească stocul.

viewscnt
Afla mai multe despre
lapte praf degresat
uniunea europeana