Comisia Europeană cere României și Estoniei să își îmbunătățească gestionarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice

Comisia Europeană cere României și Estoniei să își îmbunătățească gestionarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice
scris 25 ian 2019

Comisia Europeană a decis să trimită notificări oficiale României și Estoniei privind carențe în implementarea reglementărilor europene pentru deșeurile echipamentelor electrice și electronice.

Comisia avertizează că deșeurile pentru produse precum televizoare, frigidere și telefoane mobile sunt estimate să ajungă la 12 milioane de tone până în 2020. Astfel, dacă nu vor fi gestionate corespunzător, ar putea cauza probleme de mediu și de sănătate, scrie News.ro.

Comisia a trimis o scrisoare României din cauza unor dispoziții inexacte și a unei implementări incomplete a legislației UE. De asemenea, au existat inconsecvențe privind facilitățile de colectare și s-a observat lipsa unor dispoziții clare privind faptul că toate deșeurile de echipamente electrice și electronice colectate separat trebuie tratate corespunzător.

Consumul de avocado în Occident a continuat să crească exploziv în ultimii ani CITEȘTE ȘI Consumul de avocado în Occident a continuat să crească exploziv în ultimii ani

Estoniei i se aduce la cunoștință că are definiții incomplete privind termeni cheie, o lipsă de claritate privind obligațiile producătorilor și faptul că nu sunt cerute dovezi privind exporturile deșeurile de echipamente electrice și electronice au fost trimise în afara UE.

România și Estonia au la dispoziție două luni să răspundă; în caz contrar Comisia ar putea formula o opinie motivată.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comisia europeana
deseuri