Consiliul Concurenței a câștigat definitiv procesul cu Parmalat România

Consiliul Concurenței a câștigat definitiv procesul cu Parmalat România
scris 20 iun 2019

Consiliul Concurenței a anunțat miercuri că a câștigat definitiv procesul cu Parmalat România, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a confirmat definitiv încălcarea Legii concurenței de către Parmalat România prin participarea la o înțelegere anticoncurențială având ca obiect înțelegeri pentru fixarea prețurilor între retaileri și furnizorii acestora și a menținut amenda aplicată companiei, în valoare de 269.852 lei (61.330 euro).

În ianuarie 2015, Consiliul Concurenței a anunțat că a sancționat 25 de companii de pe piața comercializării produselor alimentare (patru retaileri și 21 de furnizori ai acestora) cu amenzi în valoare totală de 154.029.538 lei (aproximativ 35 milioane euro), scrie News.ro.

Decizie: Cele trei dungi paralele nu reprezintă o marcă înregistrată Adidas CITEȘTE ȘI Decizie: Cele trei dungi paralele nu reprezintă o marcă înregistrată Adidas

Amenda a fost aplicată pentru fixarea prețurilor între retailerii Metro, Real, Selgros, Mega Image și furnizorii acestora, în perioada 2005-2009, potrivit autorității.

Argus, Delaco Distribution și Granddis au recunoscut fapta și nu au atacat decizia Consiliului Concurenței în instanță, în timp ce restul companiilor au contestat decizia de sancționare.

În cazul companiilor Albalact SA și Prodlacta SA, ÎCCJ a confirmat definitiv încălcarea Legii concurenței și a menținut valoarea amenzii aplicate, însă pentru Albalact amenda a fost redusă de la 2.199.507 lei la 1.777.380 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
parmalat