Consiliul Concurenței: Autoritățile nu sunt un bau-bau

Consiliul Concurenței: Autoritățile nu sunt un bau-bau
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2020

Autoritatea de concurență a alocat mai multe resurse pentru a monitoriza comerțul online, însă trebuie să se înțeleagă faptul că autoritățile statului nu sunt un bau-bau care vin să dea neapărat sancțiuni pe această piață, a declarat, joi, Sorin Lungu, directorul Direcției Bunuri de Consum din cadrul Consiliului Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Autoritatea de concurență din România nu este specializată aparent pe domeniul online, dar, de fapt, în practică, suntem specializați în toate domeniile. Pentru noi nu s-a schimbat foarte mult situația în ceea ce privește online-ul. Ne uităm de ani bun pe acest domeniu. Singurul lucru care s-a schimbat a fost, într-adevăr, faptul că am intensificat eforturile și am alocat mai multe resurse în sprijinul intervențiilor pe acest domeniu. Asta a venit și ca urmare a creșterii numărului de sesizări din piață, plângeri care vizau acest domeniu. Totuși, trebuie să se înțeleagă faptul că autoritățile statului nu sunt un bau-bau care vine să dea neapărat sancțiuni pe această piață. Până la urmă, noi suntem aici ca să educăm consumatorul și agenții economici listați pe aceste platforme online", a spus Lungu, potrivit Agerpres.

AFI a anunțat când deschide mall-ul din Brașov CITEȘTE ȘI AFI a anunțat când deschide mall-ul din Brașov

Referitor la zona transfrontalieră unde platformele online ar putea să-și deruleze activitatea, reprezentantul Consiliului Concurenței a punctat faptul că nu se întrevede o explozie a numărului de comercianți online din străinătate pe piața locală și nici a celui de comercianți români care să se extindă în afara țării.

"În ceea ce privește impactul transfrontalier al acestor platforme, într-adevăr noi nu vedem o răspândire a business-urilor care sunt prezente în România. La momentul acesta, noi vedem o piață doar națională pentru aceste servicii de intermediere, dar totul se poate schimba, având în vedere noile prevederi la nivel european. Nu vedem o explozie a numărului de comercianți care folosesc platforme din afara teritoriului României sau invers", a menționat Sorin Lungu.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
comert online
sorin lungu