Consiliul Concurenței pune condiții Lactalis pentru preluarea Covalact și Lactate Harghita: nu poate folosi o perioadă marca de unt „La Dorna”

Consiliul Concurenței pune condiții Lactalis pentru preluarea Covalact și Lactate Harghita: nu poate folosi o perioadă marca de unt „La Dorna”
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2017

Marca de unt „La Dorna” va fi licențiată de Lactalis, pentru o anumită perioadă, către un terț, simultan cu schimbarea mărcii („re-branding”), iar ulterior va reveni în portofoliul grupului, care însă va trebui să se abțină de la folosirea acesteia pentru o altă perioadă, suficientă ca terțul să poată beneficia de creșterea cotei sale de piață, sunt condiții impuse de Consiliul Concurenței pentru a aviza tranzacția prin care Lactalis preia Covalact și Lactate Harghita.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma analizei, Concurența a constatat că tranzacția poate conduce la consolidarea poziției grupului Lactalis pe piața producției și comercializării untului, la nivel național, și și-a exprimat îngrijorările de ordin concurențial pe această piață cu privire la reducerea posibilităților de alegere ale consumatorilor.

Top cei mai căutați angajatori din lume în 2017. Uber, înaintea Apple în preferințele utilizatorilor LinkedIn CITEȘTE ȘI Top cei mai căutați angajatori din lume în 2017. Uber, înaintea Apple în preferințele utilizatorilor LinkedIn

Autoritatea de concurență va verifica îndeplinirea angajamentelor de către grupul Lactalis.

Dorna Lactate, care deține brandul LaDorna, a fost prima achiziție a Lactalis pe piața românească, în anul 2008.

În decembrie, surse din piață au declarat pentru Profit.ro că grupul francez Lactalis a cumpărat producătorul român de lactate Covalact. Tranzacția necesită însă avizul Consiliului Concurenței.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deținând multe branduri internaționale de succes, precum President, Parmalat, Galbani.

Grupul Covalact avea, la finalul lui 2016, 560 de angajați și două fabrici la Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc. Grupul realizează 100 de produse reprezentând o cantitate lunară de lactate de aproximativ 2.500 tone. 

Povestea producătorului din Sfântu Gheorghe începe în 1969, când purta numele de Întreprinderea de colectare și industrializare a laptelui Covasna și era formată dintrei secții, fiecare cu sortimentația ei.
 
În 1990, compania s-a constituit că societate pe acțiuni, cu capital integral de stat, denumirea să fiind schimbată în Covalact. 
 
Trei ani mai târziu, echipa de conducere începe privatizarea, proces încheiat la sfârșitul lui 1994. În iunie 2007, pachetul majoritar este preluat de SigmaBleyzer Southeast European Fund IV, un fond privat de investiții care numără printre investitorii săi BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare) și OPIC (Oficiul Pentru Investiții în Străinătate o agenție a Guvernului SUA ). 
 
În aprilie 2008, Fondul de investiții preia, prin intermediul Covalact, societățile Primulact și Lactate Harghita.

În 2016, Lactalis a preluat Albalact, cel mai mare producător român de lactate, care a transformat grupul francez în liderul pieței locale de profil.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
lactalis
covalact